TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 / Miklóś Weź mi pierdół nie gadaj bo wedle twojego myslenia w fabryce składaja rame z silnikiem do kupy montuja wszystkie kable i paski klinowe rury wydechowe po czym maluja wszstko na niebiesko to raczej nie mozliwe jest. Poprostu poszedłeś na łatwizne bo wiadomo lepiej pomalować wszystko razem na jeden kolor i powiedzieć komuś kto zwraca uwagę że sie niezna. To było by niemozliwe choć by z tego wzgledu że koła do pasków klinowych śruby do mocowania przewodów czy chocby kurek do baku niemoga byc pomalowane więc daruj sobie takie teksty. Podwozie bardzo mi się podoba jest super zrobione lecze ten jednoloty kolor psuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Niektóre detale przydałoby się pomalować na odpowiednie kolory (inne niż niebieski ). Nie mniej jednak całość preentuje się bardzo przyjemnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 paffko masz wielką racje, pomaluj choćby chłodnice na srebrno, bo z reguły są takie kolory, turbinę możesz przyrdzewieć, i taki inne duperele, bo całość wygląda monotonnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 1. Nikt jeszcze nie powiedział że rama jest skończona 2. Tomasz, sorki, rama nie jest skończona. W pełni się z tobą zgadzam że paski nie są niebieskie w orginale ale to jeszcze nie koniec. Korka w baku jeszcze nie ma ;). Jak oni malują to niewiem, ale wiem że wszystko robi się pod jeden kolor bo miałem Volvo FL6 w którym dosłownie wszystko było pomarańczowe, nawet końcowy tłumik, przewody i turbina z kolektorami ( znaczy sie resztki farby były na turbince ). Tak pozatym to pomalowac detale nie sprawia mi kłopotu. Foty jakby co że wszystko jest w kolorze ( to jest to Volvo) : http://moto.allegro.pl/item453971271_polecam_serdecznie.html 3. brudzingu nie będzie, będzie funkiel nówka Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Lakier bardzo ładnie wyszedł. Piękna robota. Co do Volva to myślę, że takie z fabryki nie wyjechało tylko było malowane już po zakupie-stąd pomarańczowy kolor na wszystkim. Powodzenia w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 3. brudzingu nie będzie, będzie funkiel nówka Szkoda, a może taki tylko delikatny tak aby aby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 co rozumiesz pod słowen "delikatny" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 No coś w stylu " przejechane 100km po umyciu" taki delikatny kurz, nic mocnego, bo był niedawno myty........ A dokładniej, chodzi mi o coś bez przesady , miało by to wyglądać , na świeży kurz a nie już taki gruby jak kożuch na mleku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 / Miklóś Bardzo sie cieszę że tak podeszłeś do sprawy to bardzo dobrze o tobie świadczy . Co do modelu to owszem zgadzam się że zarówno silnik i rama moze byc niebieski jednak zbyt monotonnie to wygląda ale skoro tak było w originale to w pelni to rozumiem ,czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 A więc dach w miarę obrobiony. Nie zwracajcie uwaki na połysk ani na jakośc, lakier miał służyc jako podkład. Co do ramy to gotowa, prócz korka w baku i wału. Jeszcze takie ubytki zostały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Nie chcę nic mówić ale piękny okaz się szykuje Ale ma jedno ale co do modelu . Na przed ostatniej fotce,na końcu ramy tak jak by przebija taki jakiś żółty kolor , ale to chyba wina fotki a nie twoja . Popraw to co masz poprawić i będzie git . P.S. czym malowałeś chłodnice Jaką farbą/sprejem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Chłodnicę malowałem Humbrolem. Na końcu ramy coś jest klej z taśmy, wiec spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Fiuuuuuu to całe szczęście:o .Trzeba przyznać że ładnie ją pomalowałeś Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Na tylnej ścianie kabiny usuń te grudki które się porobiły i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 ogólnie piękne wykonanie ale pomysł mi sie nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Więc troszkę posiedziałem nad modelem i wyszło takie coś jak na fotkach. Kabina będzie jeszcze malowana bezbarwnym i poprawiana niebieskim. Ogółem jestem zadowolony, tylko że zderzak jest o 1,5 cm niżej niż kabina, niewiem czemu. Przerobię mocowanie i będzie gitara :smile: . Wiem, zdięcia do bani, ale jak wracam do domu to jest ciemno ;-) Wesołych po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Zderzak ma linie podziału( za mocne jak dla mnie) a kabinka nie, mam nadzieję że to poprawisz......... Poza tym, jest ładnie, o na pasku "kremowego" z przody są jakieś przebłyski czerwonego........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 W kabinie musisz jeszcze pomalować podszybie i klamki. Zrobiłeś czarną obwódkę na około świateł i kierunku a w oryginale tego nie ma (o ile dobrze widzę) z kolei w oryginale jest czarna obwódka na około halogenów a w modelu nie ma. Tyle czepiania się, model bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Po co robic linie podziału na kabince ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Po co robic linie podziału na kabince ??? Po co w ogóle je robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 taa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Przejścia ( na żywo te buble nie są widoczne ) Model strasznie zakurzony i NIE SKOŃCZONY, liekier będzie równany. Dosiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Nio właśnie a propo tych nierównych krawędzi przejścia jest na to jakaś rada bo według mnie przy malowaniu sprajem to nie wychodzi natomiast przy aero chyba jest do zrobienia . Osobiście uważam że lepszym rozwiązaniem jest wycięcie odpowiedniego kawałka papieru przytrzymanie i psiknięcie aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 te przejścia są równe, tylko na fotach to tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 / Miklóś Aha jak to wina fotki to git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi