subaroman Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Chcialem Wam dzis pokazac model, ktory zalegal w mojej szafie w stanie nadgryzionym ponad 12 lat, strazackiego Mercedesa 1625. Model jest produkcji Revella w skali 1/24. Zasadniczo miniaturka powstala prosto z pudla z kilkoma tylko dodatkami: przednie lampy dostaly odblysniki w miejsce plaskiego odlewu, dorobilem obrysowki na dachu kabiny, migacze i odblaski na przednich blotnikach oraz poprawilem otwarte boczne rolety, zeby byly podobne jak oryginalne (przy okazji doloze troszke wyposazenia pozarniczego i ratowniczego, bo dosc ubogo jest ten Merc w nie wyposazony). Poza tym calosc jak fabryka wypuscila. Nie jest to budowa idealna, ale skonczylem, co popsulem i cieszy teraz oko. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Grudnia 2018 Share Napisano 25 Grudnia 2018 Całość robi dobre wrażenie. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Grudnia 2018 Share Napisano 25 Grudnia 2018 Piękna robota. Szkoda, że nie robiłeś warsztatu. Byłoby mi łatwiej gdy zacznę robić swojego. Jak malowałeś blachę ryflowaną? Z tym mam zawsze kłopot. U Ciebie wyszła bardzo fajnie, bo widać ryfle, a nie jest za bardzo przyciemniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 25.12.2018 o 12:04, Marak napisał: Jak malowałeś blachę ryflowaną? Z tym mam zawsze kłopot. U Ciebie wyszła bardzo fajnie, bo widać ryfle, a nie jest za bardzo przyciemniona. Blache ryflowana malowalem humbrolowskim metalikiem 191. Udalo mi sie uyskac fajny efekt bez przesadnego kombinowania. Pozdrawiam!! Edytowane 27 Grudnia 2018 przez subaroman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi