Jump to content

MERCEDES-BENZ 1625 TLF 24/50

subaroman
 Share

Recommended Posts

Chcialem Wam dzis pokazac model, ktory zalegal w mojej szafie w stanie nadgryzionym ponad 12 lat, strazackiego Mercedesa 1625.
Model jest produkcji Revella w skali 1/24. Zasadniczo miniaturka powstala prosto z pudla z kilkoma tylko dodatkami: przednie lampy dostaly odblysniki w miejsce plaskiego odlewu, dorobilem obrysowki na dachu kabiny, migacze i odblaski na przednich blotnikach oraz poprawilem otwarte boczne rolety, zeby byly podobne jak oryginalne (przy okazji doloze troszke wyposazenia pozarniczego i ratowniczego, bo dosc ubogo jest ten Merc w nie wyposazony). Poza tym calosc jak fabryka wypuscila.
Nie jest to budowa idealna, ale skonczylem, co popsulem i cieszy teraz oko.
Pozdrawiam!!!

strazak10_zpsmmzd6kv2.jpg

strazak9_zpsyyxea0s2.jpg

strazak11_zpsnwgeufdq.jpg

strazak5_zpspeyh8maf.jpg

strazak7_zpssjwdc3bx.jpg

strazak8_zpsjzyixt5a.jpg

strazak4_zpsyioicgf7.jpg

strazak6_zps4rxbklvh.jpg

strazak3_zpsgdgnmtav.jpg

strazak2_zpsvevsi7ia.jpg

strazak1_zpslw04vf1v.jpg

Piękna robota. Szkoda, że nie robiłeś warsztatu. Byłoby mi łatwiej gdy zacznę robić swojego.

Jak malowałeś blachę ryflowaną? Z tym mam zawsze kłopot. U Ciebie wyszła bardzo fajnie, bo widać ryfle, a nie jest za bardzo przyciemniona.

W dniu 25.12.2018 o 12:04, Marak napisał:

Jak malowałeś blachę ryflowaną? Z tym mam zawsze kłopot. U Ciebie wyszła bardzo fajnie, bo widać ryfle, a nie jest za bardzo przyciemniona.

Blache ryflowana malowalem humbrolowskim metalikiem 191. Udalo mi sie uyskac fajny efekt bez przesadnego kombinowania.

Pozdrawiam!!

Edited by subaroman