Wiciu Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Na początku chciałbym się przywitać, w końcu to mój pierwszy post na forum, tak więc: Czeeść wszystkiim! Przedstawiam wam mój pierwszy model zrobiony na poważnie (drugi równolegle z nim sklejany i malowany -M13/40 wrzucę jutro), wcześniej dość sporo sklejałem i malowałem do przeróżnych bitewniaków. Z dodatkowych waloryzacji o jakie się pokusiłem to: 2 przewody w kokpicie (niestety niewidoczne na zdjęciach), cięgna lotek i steru kierunku (cięgło prawego skrzydła udało mi się urwać podczas zmywania washa;/ ) Wiem że nie wyszło mi kilka rzeczy takich jak błyszczące kalki, nierówno położone maski i zeszlifowane linie podziału na spodzie kadłuba ale na razie brak mi wiedzy i umiejętności jak to porządnie naprawić i nie popsuć bardziej. W każdym razie nie bijcie za mocno! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 A mi się tam podoba. Jedyne co widzę, że psuje obraz modelu to kalki z numerem 8.70 i szachownice na spodzie, ale to drobny szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiciu Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Kalka P11 na ogonie pod innym kątem też się świeci... Właśnie nie wiem co zrobiłem źle, kładłem na lakier satynowy używając Microscale Set'a i wyszło jak wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 7 godzin temu, Wiciu napisał: kładłem na lakier satynowy Trzeba kłaść na POŁYSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi