adamuss Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 No i buda została zDOTowana. Przy okazji zdecydowałem się wyciąć szyberdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Ja używam takiej zielonej pasty polerskiej .To pasta złotnicza do polerowania złota.Jest bardzo dobra.Zostają w zakamarkach zielone ślady ,ale umyjesz ( ja to tobię miękkim pędzelkiem) i będzie super wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Wczoraj zakupiłem lakier. W międzyczasie zaszpachlowałem ryski i wyciąłem szyber. W poniedziałek planowane położenie (uzupełnienie) podkładu i we wtorek lakierek. Niestety ostatnio nie mam weny, dlatego prace stoją w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam! Przyszła pora na deskę i wnętrze. Poniżej przedstawiam postępy i efekty: No i zaczęta podłoga i fotele. Na razie pomalowałem podłogę na czarno. Chcę ją wykleić czarnym zamszem. Fotele okleją skórą - środki białe, a brzegi czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Deska wygląda naprawdę fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Kolejne postępy w wykańczaniu wnętrza. Zrobiłem dywaniki i jestem w trakcie oklejania foteli. Zastanawiam się jak wykończyć boczki drzwi, bo te które są wyglądają żałośnie. Oto stan obecny wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam! Wnętrze na ukończeniu. Wymaga jeszcze kosmetyki i dodania kilku detali. Planuję dorobić pasy i ich zapięcia, poprawić łączenia kawałków skóry na fotelach, przykleić tylne zagłówki i chyba położyć coś na tylną półkę. Puki co wnętrze prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Nawet nieźle na fotelach lekko wyjechałeś, a za to deska wygląda już lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Deska była malowana, natomiast fotele oklejałem skórą i faktycznie nie wychodzi to najlepiej. W kolejnym modelu poeksperymentuje z obiciem faktury skóry na plastiku i pomalowaniem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Mimo wiosennej pogody poświęciłem parę wieczorów i polakierowałem od nowa kaste. Na razie jeszcze nie szlifowana i nie polerowana ale lakierek i bez tego dość ładnie się rozlał i będzie potrzebna jedynie delikatna obróbka. Oto mała przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Super położony lakier i świetne wnętrze! Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 Wczoraj poflockowałem tylną półkę. Był to mój pierwszy raz i nie wyszło idealnie, ale nie jest też tragicznie (dopiero przy dobrym oświetleniu widać prześwity kleju). I tu moje pytanie. Jakiego kleju używacie do flockowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Wikol/vikol lub podobny jak np. Microscale Kristal Klear - http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-9&Category_Code=FINPROD&Product_Count=3 Nadaje się on też do wklejania szyb/szkieł reflektorów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Kolejny etap prac. Pomalowałem uszczelki szyb, zrobiłem listwy chromowane (wiem, są trochę szerokie), no i zabrałem się za przednie lampy. Faktycznie są tragicznie spasowane i jest sporo rzeźby żeby w ogóle się zmieściły. Muszę się też zaopatrzyć w czarną matową farbkę, która nię będzie się tak łatwo ścierała z wypolerowanej kasty (do malowania uszczelek, listew i innych detali). Ta wodorozcieńczalna Valleyo bardzo łatwo "złazi" i przez to mam parę elementów do poprawki. Po ostatnich przygodach zrezygnowałem zupełnie z malowania linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 witaj mam pytanie jak robiłeś te chromowane listwy na bokach i zderzakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Mipan, pisałem o tym, nawet w tym temacie. Jest to cienka folia samoprzylepna. Kupiłem ją od tego UŻYTKOWNIKA na allegro. Ta jest zwykła, ale są jeszcze jakieś termokurczliwe, które podobno pod wpływem ciepła (np z opalarki, mocniejszej suszarki) dopasowują się idealnie do kształtu powierzchni. Jak to dokładnie się sprawdza w praktyce to nie wiem bo nie stosowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Dziękuję za informację.Muszę tego spróbować bo do tej pory męczyłęm się z farbami .Efekt był w miarę ale nie uzyskasz dobego połysku .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Biały niestety jest ciężkim kolorem lakieru jeśli chodzi o jego obróbkę, więc tym bardziej chylę czoła przed Twoim modelem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Wczoraj dorobiłem pasy i uchwyty do ich zapinania. Tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy: Chyba będę musiał zrobić lepsze fotki, bo na tych pasy zlały się z obiciami foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Kolejne małe kroczki. Tym razem przybyły tylne lampy. Muszę przyznać, że spasowane zarówno przednich, jak i tylnych kloszy pozostawia wiele do życzenia. Trochę udało się to zniwelować, ale i tak są szparki. Idzie jesień i może teraz więcej będzie czasu na modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Niestety małe plamki są na fotelach, a lampy no cóż jak na Fujimi i Twoje wykonanie wyszły bardzo ładnie, proszę zrób fotkę w dzień bo nie widać aby lakier sie błyszczał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Fajnie się prezentuje. Tylko nie zapomnij zapuścić lini podziału blach ciemną farbką - urealistyczni to model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Plamki na siedzeniach są od skaz na skórze - niestety taką miałem. A widać je dopiero na fotkach robionych przy dobrym świetle. Połysk lakieru był pokazany kilka postów wcześniej, a te fotki były robione na szybko wieczorem. Linie podziału myślę zrobić bardzo jasnym szarym (a dokładnie białą farbą ze śladową ilością szarej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 No to w zasadzie skończyłem. Zostało jedynie nakleić tablice i wyczyścić model z tłustych paluszków. Poprawiłem uszczelki okien, przykleiłem lusterka, gwiazdę, wkleiłem szybki i szyber. Linie podziału pomalowałem szarą farbką. Niestety nie wyszło to najlepiej, gdyż przed malowaniem nie pogłębiłem linii. W dodatku warstwa lakieru jest dość gruba i zalała częściowo "rowki", przez co ciężko uzyskać równą, nie rozlewającą się linię. Niby stosowałem taśmę maskującą ale jakoś nie mogłem z nią dojść do ładu, szczególnie na łukach i krzywiznach. Jako że seryjne końcówki wydechu były mało ciekawe i w dodatku nie pasowały do wycięcia w zderzaku, postanowiłem dorobić swoje. Za materiał posłużył mi element radiowej anteny teleskopowej. Uciąłem kawałki o odpowiedniej średnicy i jedne końce spiłowałem pod kątem. Błędem, który zauważyłem dopiero podczas wykańczania są kierunkowskazy boczne. Wersja poliftowa ma je tylko w lusterkach, natomiast Fujimi wykonało ich odlew także na błotnikach. Należałoby je zeszlifować przed malowaniem. Ja to przeoczyłem :( Nie jestem zadowolony z tego projektu, więc nie będzie sesji w Galerii. Poniżej fotki: I wstępna przymiarka do gablotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi