Daniel_ Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Witam, Figurki przeleżały ponad 20 lat , aż w końcu je zrobiłem, To są pierwsze figurki w moim życiu, na razie na tymczasowej "pustyni" , w planie mają być częścią większej dioramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Na pierwsze figurki to Ci napiszę ,że naprawdę dają radę.Nie będę się wymądrzać co bym lepiej to czy siamto bo po co.Podoba mi się camo cioasteczkowoczekoladowe.Teraz idz za cisem i rób wincej i wincej Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Witam ODS-wego współmaniaka. Jak na pierwsze figurki to malowanie "czekoladowego ciastka" mają super, są drobne niedociągnięcia, ale to jest najlepiej pomalowane "czekoladowe ciastko jakie widziałem. Fakt że Tamiya robi straszne stwory, to już nie Twoja wina., jak chcesz robić ludki z ODS-u to polecam Dragona : http://www.hobbiesguinea.es/en/dml-dragon-models-military-figures-range-1-35-scale/10358-dragon-models-3006-1-35-us-modern-army-82nd-division-airborne.html https://www.amazon.com/Dragon-U-S-101st-Air-Assault/dp/B000EMHAQ6 To tak na szybko, są też różne inne ,w zależności od zapotrzebowania, siedzę w "Pustynnej Burzy" już 18 lat i dość dużo na ten temat wiem, ew. wiem gdzie szukać także jakby co to zapraszam. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Dzięki za miłe słowo, na pewno skorzystam z porad i postaram się dostarczyć materiału do oglądania i komentowania . W realu te figurki wyglądają lepiej , jednak makro zdjęcia wyciągają wszystkie niedociągnięcia . Przestudiowałem wiele zdjęć , zanim zacząłem malować , pędzle też miałem nie za tęgie , ale najlepiej malowało się radzieckim cieniutkim takim sprzed 30 lat. Niektóre farby(zielone głównie ) to reaktywacja prawie całkiem zaschniętych TAMIY . Wiem że jest wiele niedociągnięć , ale" nie od razu Kraków zbudowano. " Ja dopiero wróciłem do modelarstwa , jak zobaczyłem jakie teraz są możliwości( tzn. sprzęt , akcesoria, dodatki) w porównaniu z przełomem lat 80/90 , to nie mogłem się oprzeć. Poza tym dostępność informacji w necie , można znaleźć praktycznie wszystko i rozwiać wątpliwości, niczego się prawie nie trzeba domyślać. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi