Majorek Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Witam Postanowiłem, że przystapię do zabawy z kolejnym modelem Moje "dzieło" jest już ukończone, a sklejenie modelu zajęło mi jedynie tydzień!!! ...nie wiem jak to możliwe, zwarzywszy na to, iż niektóre potrafia przeleżeć zaczęte i nieskończone ponad pół roku! In-Box'sik i fotki z budowy oczywiscie sa. Nie mam niestety zdjęć z malowania - to przez leniwosć... ale chętnie opowiem jak ono przebiegało, krok po kroku. Fotki In-Box'a Model klejony prosto z pudełka, bez żadnych dodatkowych zestawów(nie licząc kilku akcesoriów dorzuconych pod koniec). Starałem się robić wszystko po kolei, tak jak w instrukcji Jeśli chodzi o jakosć zestawu... model-lustro czysto odlany, częsci idealnie pasujace do siebie, ze sklejaniem nie ma najmniejszych problemów. Czasem zdarzaja się nadlewki, ale sa nie wielkie i nie ma problemu z pozbyciem się ich. A oto zdjęcia z czasów klejenia modelu Ciag dalszy nastapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 To już 3 Sturer Emily startują... No czekam na C.D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 To już 3 Sturer Emily startują... No czekam na C.D. No dokładnie. Ruszyłes z kopyta, tylko czekać i zyczyć powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 To już 3 Sturer Emily startują... No czekam na C.D Żebyście nie przesadzili z ilością, bo emilów było kilka, zatem merytorycznie nie spalcie tematu, bo nagle jak się pojawi jeszcze kilka to będzie merytoryczny problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Żebyście nie przesadzili z ilością, bo emilów było kilka, zatem merytorycznie nie spalcie tematu, bo nagle jak się pojawi jeszcze kilka to będzie merytoryczny problem . już jest problem, o ile się nie mylę, to raptem dwie sztuki były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 już jest problem, o ile się nie mylę, to raptem dwie sztuki były Też tak czytałem. Jeden egzemplarz jest na Kubince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Oto wyniki mojego malowania Jesli jest ktos ciekaw, jak to wszystko zrobiłem, niech po prostu napisze. A postaram się dokładnie opisać po kolei jak przebiegał ten etap. Niestety na dzień dzisiejszy nie posiadam lepszych fotek niż te poniżej Model nie jest jeszcze w pełni ukończony, została mi m.in. antena i kilka "pierdółek" Oto zdjęcia, niedługo postaram się załatwić leprze Mam nadzieję, iż model nie wyszedł najgorzej... Nie jestem jeszcze dowiadczonym modelarzem, to dopiero mój drugi pojazd na gasienicach Oprócz tego skleiłem jakies pięć pojazdów kołowych i szesć dział, wszystko 1:35. No i jakie 8 samolocików w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Model ci bardzo ładnie wyszedł aczkolwiek nie idealnie, zwłaszcza ilość tej rdzy trochę razi . Jak będziesz mógł to daj też nieco lepsze zdjęcia, bo te są trochę nieostre. Czekam na te "pierdółki". A do mnie właśnie przyszła załoga do mojego Emilka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Ja raczej będę robił bez załogi, planuję zakupić jakas ładna podstaweczkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Model ciekawy, ładnie wykonany, ładnie zrobiona rdza na gąskach, ale chyba za dużo (to tylko moja sugestia). Te pojazdy (chyba 2 o ile mnie pamięć nie myli) nie wojowały długo. Jeśli chodzi o figurki, to też wolę pojazdy bez załogi... Generalnie, model bardzo przyzwoity... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Zrobiłeś na lufie oznaczenia ustrzelonych przez Emilka pojazdów, ale trumpeter ( i wielu innych producentów) popełnia jeden błąd, dołączając takie kalkomanie-oznaczenia na lufę Otóż o ile mi wiadomo oznaczenia takie nie były malowane na całej średnicy lufy tylko po jej bokach ( w formie kresek lekko zachodzących, ale nigdy nie łączących się w pełne obręcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi