Super Moderator jawkers Posted March 3, 2008 Super Moderator Share Posted March 3, 2008 Witam. Dosłownie przed 20 minutami, wracałem samochodem do domu. Przed rondem w Żywcu, koło komisariatu policji mijałem się z ciężarówką. Ta ciężarówka jechała z naczepą, Z przodu, na zderzaku ciężarówki była tabliczka, odpowiedająca wielkości tabliczki "TIR" w kolorze białym i z dużą czarną literą "A". Co oznacza taka tablica, czy to może jest oznaczenie prywatne jakiegoś zakładu, czy jest to oznaczenie ogólnoeuropejskie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Jawkers, biała tabliczka z oznaczeniem dużym czarnym A, oznacza że przewoził złom aluminiowy, tylko czy to co widziałeś dzisiaj na rądzi, to czy aby to napewno była naczepa a nie raczej przyczepa miała dyszel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Wojtek mogła być to przeróbka z wanny. soją drogą moża było by zrobić jakiś taki temat co oznaczają poszczególnego znaki np L albo3 obydwa na zielonym tle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 3, 2008 Author Super Moderator Share Posted March 3, 2008 Wojtku, mogła to być naczepa tego typu, ale nie jestem pewien. http://www.wielton.com.pl/?pid=45&cid=264&prid=268 Dzięki za wytłumaczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts