Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Super Moderator Napisano 3 Marca 2008 Witam. Dosłownie przed 20 minutami, wracałem samochodem do domu. Przed rondem w Żywcu, koło komisariatu policji mijałem się z ciężarówką. Ta ciężarówka jechała z naczepą, Z przodu, na zderzaku ciężarówki była tabliczka, odpowiedająca wielkości tabliczki "TIR" w kolorze białym i z dużą czarną literą "A". Co oznacza taka tablica, czy to może jest oznaczenie prywatne jakiegoś zakładu, czy jest to oznaczenie ogólnoeuropejskie? Cytuj
Wojtek Tul Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 Jawkers, biała tabliczka z oznaczeniem dużym czarnym A, oznacza że przewoził złom aluminiowy, tylko czy to co widziałeś dzisiaj na rądzi, to czy aby to napewno była naczepa a nie raczej przyczepa miała dyszel. Cytuj
Truckerek93 Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 Wojtek mogła być to przeróbka z wanny. soją drogą moża było by zrobić jakiś taki temat co oznaczają poszczególnego znaki np L albo3 obydwa na zielonym tle. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Autor Super Moderator Napisano 3 Marca 2008 Wojtku, mogła to być naczepa tego typu, ale nie jestem pewien. http://www.wielton.com.pl/?pid=45&cid=264&prid=268 Dzięki za wytłumaczenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi