czolgista55 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Witam, rozpoczołem właście budowę scani r500 którą dostałem na mikołaja. Odrazu mówię, że nie będe się na żadnej ciężarówce wzorował, poprostu puszczę wodze fantazji Malunki na kabinie będą wykonane własnoręcznie. Drzwi od kierowcy niedługo będą pomalowane, a jak?? Narazie to tajemnica, jak uznam, że są godowe do zapręzętowania to się nimi pochwalę. To co narazie zrobiem (oprócz malunków na kabinie bo to narazie tajemnica) Butle na powietrze w trakcie usuwania łączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 no to powodzenia w pracach i taka malutka rada - ładuj troche mniejsze zdjęcia na fotosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Spoko, a te się długo ładują? Butle pneumatyczne po nieudanym chromowaniu siedzą od dwóch godzin w docie 4. Jakoś nie specjalne widze efekty, jak długo moge to jeszcze czymać żeby farba zeszła a nienaruszyć plastiku?? Moge je zostawić na noc w docie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 jak długo moge to jeszcze czymać żeby farba zeszła a nienaruszyć plastiku?? Moge je zostawić na noc w docie?? Możesz spokojnie trzymać do rana, raczej nic nie powinno sie stać. Metalizery możesz szybko zmyć pędzelkiem namoczonym w benzynie ekstrakcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Jak masz zamiar robić super single to ci moge podpowiedzieć fajny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Powiedz nam wszystkim , czy to jakas tajemnica ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 KRUGER_MAN KLIK - Tu masz metodę, dzięki której możesz zrobić Super Single . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Bilonzo trochę prostszy sposób : patrząc na felgę od strony zewnętrznej przyklejmy tą obramówke, co ma iść z tyłu , jeżeli mamy jeszcze jedna możemy dać ja z tyłu, koniec po co wycinać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Bolinzo ja wiem jak zrobiś super single dwoma sposobami , ale myslałem ze kolega wpadł na inny sposób i chciałem sie dowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 A jak zrobie super single to co z oponami?? Będą pasować na szersze felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Witaj , opony najlepiej wziac z naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Niestety potwierdziły się moje obawy co do długiego trzynania w docie Jedna butla ucierpiała w tej kompieli, ma takie ubytki że nie wiem czy szpachlować czy szukać na złomie nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Nie sądziłem, że DOT-4 jest tak żrący Osobiście stouję DOT-3, niekiedy części moczę w nim nawet po kilka dni, ba kiedyś zapomniałem się i moczyły się nawet z miesiac albo i dłużej. Jak do tej pory ngdy nic złego nie stało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Ja używam DOT-4 i kąpie w nim elementy przez całą noc albo i dłużej i nigdy nie miałem problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Moczyłem naraz 2 butle i tylko jedna ucierpiała Może była z wadliwego materiału. No ale co mam poradzić stało się! Proszę was po rade jak to naprawić, a może ma kotoś na zbyciu taką butle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Ja użyawam DOT-4 i raz trzymałem w nim fotele po nieudanym obijaniu materiałem i moczyły się ok 2 miesięcy i ładnie zeszła z nim tkanina i CA, a na fotelach nawet nie zauważyłem najmniejszego ubytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Ej Serek ja tego nie wymyśliłem! Jak nie wierzysz to ci moge tą butle wysłąć ale na twój koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 OK opisuje swój sposób wydaje mi sie duzo prostszy niz opisany w linku potrzebuje felge i część drugiej felgi tzn obręcz cienką. biorę cienką obręcz i gruby papier ścierny obręcz taka ma wemwnątrz takie zgrubienie musimy je wypiłować papierem sciernym przez co zmniejszymy szerokośc tej obręczy potem przyklejamy ją od przodu felgi, z tyl przyklejamy drugą obręcz i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Ej Serek ja tego nie wymyśliłem! Jak nie wierzysz to ci moge tą butle wysłąć ale na twój koszt Oczywiście Ci wieże, może to trochę źle zabrzmiało , może spróbuj rozcieńczyć jakoś DOT'a to nie będzie taki żrący, ale to tylko moja sugestia, po za tym nic nie wiem na ten temat :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 No to koła przednie zrobie szersze ale co z bliźniakami?? Też poszerzyć?? A co do butli to jutro będe szpachlował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 czolgista55 mam pytanie: czy w tej scanii sa skrocone piasty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Co do tylnich to niewiem czy bedę coś z nimi robił natomias teraz zabieram się poraz drugi za kable w ramie mam do tego celu drut 0,5 mm jak cos zrobie to wrzuce do mojego warsztatu robie te samą scanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam, po dłuższej przerwie wracam do mojej scanii. Zdobyłem kilka potrzebnych części i mogę wznowić budowę. Jestem zapalony na scanie 8x4 i stąd moje pytanie do was. Chcąc dołożyć drugą oś napędzaną mogę uciąć starą ramę w tym miejscu i dokleić do nowej? (Chciałbym aby choć trochę były zachowane oryginalne wymiary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 No cóż widzę że nikt mi nie chce pomóc. Zabrałem się za przeróbkę bez opinii rzeczoznawcy. Całość zostanie jeszcze wyczyszczona papierem wodnym a ta przerwa w łączeniu będzie zaszpachlowana. Musiałem ją zrobić bo krzywo uciąłem ramę i jak wiadomo jak bym nie zrobił tej przerwy to Scania robiła by 4 ślady. Taka mała przymiarka błotników (kupie pilnie jeszcze 2 takie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 NO nic prawie nie widać,ale z tego co widać to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi