Grzegorz Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 (edytowane) IS-2M… Ten czołg stoi na postumencie w Siekierkach nad Odrą.. Niestety w stanie takim jak widać… Cdn... Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Ciekawe, czy ktoś z rozpędu nie zrobi lufy z tym czerwonym napisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Ciekawe, czy ktoś z rozpędu nie zrobi lufy z tym czerwonym napisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 A włazy są otwarte, czy zaspawane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Zaspawane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Hm... IS-2M stojący na postumencie w Pyrzycach. Bez wątpienia jest to chyba najbardziej zdewastowany egzemplarz, jaki widziałem (umieszczony na wolnym powietrzu, jako pomnik…) Zrobiłem mu kilka zdjęć dla zasady jednak, jego wygląd budzi mieszane uczucia. Mam wrażenie, ze jest to świadome działanie samorządu lokalnego, ukierunkowane na łatwe, w przypadku jego aż tak dużego zniszczenia usunięcie na złom. Pomijam ideologię, ale jest to jednak uzbrojenie o charakterze edukacyjnym. Tylko, po co na nim jest jeszcze tablica z napisem „Miejsce Pamięci Narodowej”. Bez komentarza… Po porównaniu czołgu z Siekierek i tego z Pyrzyc można zauważyć pewne różnice w jego budowie. Bryła generalnie jest taka sama, jednak rzuca się w oczy duża różnica w grubości np. płyty czołowej i nieco inaczej wykonane przykrycie stanowiska kierowcy. Jest to normalne w konstrukcjach z okresu wojny, bo zmiany wprowadzano niejako z marszu, a i były też różnice w budowie w zależności od fabryki, która budowała daną serię czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 ...aaa faktycznie - groza. Mam koncepcje Chodzcie napiszemy jakis list otwarty do tych "samorzadowcow" w Pyrzowicach. Ze jestesmy zbulwersowani, zniesmaczeni itd. takim stanem zabytku znajdującego się na Ich terenie, i jako ludzie mlodzi (w duzej czesci) jest nam wstyd, ze w Polsce tak traktuje sie „Miejsca Pamieci Narodowej”. Moze jak wyslemy to rowniez do okolicznych gazet itd. to bedzie jakas reakcja ? Co myslicie ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Pomysł przedni, ale mam wrażenie, że bedzie problem z wykonaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Pomysł przedni, ale mam wrażenie, że bedzie problem z wykonaniem - a jaki widzisz problem ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exito Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Kilka zdjęć IS-2 który stoi w Krakowie w Nowej Hucie Zdjęcia wykonane w Muzeum Lotnictwa tuż po renowacji czołgu Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 IS-2M z Bielgorodu. Zdjęcia wykonał hobbysta z Ukrainy Coast70... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Witam. Stary nabytek po czyszczeniu. Gąsienica od IS - 2 lub od jakiegoś działa samobieżnego na jego podwoziu. A tutaj reszta mojej kolekcji. http://news.webshots.com/album/135205196WImafD Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Parę zdjęć Js-2 przed renowacją w Muzeum Lotnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi