ZIO BY NAITT Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Co prawda troszkę już siedzę nad tym zestawem , ale relację daję dopiero teraz. Krótki opis maszyny via Wikipedia : http://pl.wikipedia.org/wiki/Boulton_Paul_Defiant Inbox : http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/d-f/defiant-mk1-i.htm A tutaj stan faktyczny : Na razie model jest układanką w której wszystko pasuje i spodziewam się że już tak pozostanie do końca . PS. Zgadnijcie w barwach którego squadronu model powstanie PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Też łaziłem wkoło tego modelu :-))) 307?? Czytałeś Damsza?? Pozdrawiam, i czekam z niecierpliwoscią na finał :-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 10, 2008 Author Share Posted March 10, 2008 Nie ma co łazić , tylko kupować Bym zapomniał - przewiduję to malowanie : PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Ale należy też wspomnieć, że pierwsza rola tego samolotu (myśliwiec dzienny) okazała się totalnym nie porozumieniem, ponieważ Luftwaffe szybko odkryła słabości obrotowej wieżyczki (360 stopni). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 Nastąpiła lekka zmiana koncepcji : Fotografia przedstawia model już po pastwieniu się pastelami - dodam jeszcze trochę okopceń , obić i to by było na tyle ... PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Ale należy też wspomnieć, że pierwsza rola tego samolotu (myśliwiec dzienny) okazała się totalnym nie porozumieniem, ponieważ Luftwaffe szybko odkryła słabości obrotowej wieżyczki (360 stopni). Z pewnoscia strzelec odstrzeliwal , podczas walki z atakujacym od tylu (a fe)mysliwcem, ogon i samolot spadal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 22, 2008 Author Share Posted March 22, 2008 Złapałem lenia , albo po prostu przestały mi "leżeć" samoloty o ilości płatów mniejszej niż dwa ... Za cholerę nie potrafię się zmobilizować do wykonania wieżyczki ... PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 To może ja Cię zmobilizuję: Zrób wieżyczkę, zrób, zrób, zrób... ;) Już nie mogę sie doczekać efektu końcowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Ja też to bardzo ciekawa konstrukcja i penie praca nad wieżyczką nie będzie należała do najłatwiejszych ale też nie powinna być trudna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 Defiant mi się skończył ... wieczorkiem postaram się dać galerię ... PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks Kornafel Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Ok, czekamy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts