ZIO BY NAITT Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Co prawda troszkę już siedzę nad tym zestawem , ale relację daję dopiero teraz. Krótki opis maszyny via Wikipedia : http://pl.wikipedia.org/wiki/Boulton_Paul_Defiant Inbox : http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/d-f/defiant-mk1-i.htm A tutaj stan faktyczny : Na razie model jest układanką w której wszystko pasuje i spodziewam się że już tak pozostanie do końca . PS. Zgadnijcie w barwach którego squadronu model powstanie PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Też łaziłem wkoło tego modelu :-))) 307?? Czytałeś Damsza?? Pozdrawiam, i czekam z niecierpliwoscią na finał :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 Nie ma co łazić , tylko kupować Bym zapomniał - przewiduję to malowanie : PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Ale należy też wspomnieć, że pierwsza rola tego samolotu (myśliwiec dzienny) okazała się totalnym nie porozumieniem, ponieważ Luftwaffe szybko odkryła słabości obrotowej wieżyczki (360 stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Nastąpiła lekka zmiana koncepcji : Fotografia przedstawia model już po pastwieniu się pastelami - dodam jeszcze trochę okopceń , obić i to by było na tyle ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Ale należy też wspomnieć, że pierwsza rola tego samolotu (myśliwiec dzienny) okazała się totalnym nie porozumieniem, ponieważ Luftwaffe szybko odkryła słabości obrotowej wieżyczki (360 stopni). Z pewnoscia strzelec odstrzeliwal , podczas walki z atakujacym od tylu (a fe)mysliwcem, ogon i samolot spadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Złapałem lenia , albo po prostu przestały mi "leżeć" samoloty o ilości płatów mniejszej niż dwa ... Za cholerę nie potrafię się zmobilizować do wykonania wieżyczki ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 To może ja Cię zmobilizuję: Zrób wieżyczkę, zrób, zrób, zrób... ;) Już nie mogę sie doczekać efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Ja też to bardzo ciekawa konstrukcja i penie praca nad wieżyczką nie będzie należała do najłatwiejszych ale też nie powinna być trudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Defiant mi się skończył ... wieczorkiem postaram się dać galerię ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Ok, czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi