GreGG24 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 W majowy weekend udało mi się skończyć Merkavę z Hobbybossa. Model bardzo prosty, składa się jak zabawka, choć jakość detali jest niezła. Niestety producent nie uwzględnił jednego istotnego elementu, którym są tzw. Chains & Balls, czyli kule na łańcuchach, zabezpieczające czułe miejsce Merkawy, czyli styk wieży i kadłuba przed pociskami z ręcznymi wyrzutni ppanc. Ten brak doskonale uzupełnia wydany ostatnio przez Modelltrans zestaw uzupełniający, przeznaczony do tego właśnie modelu. Pokusiłem się również o wykonanie powierzchni nonslip. Generalnie TPT, ostry pędzel i na koniec farba Gunze Rough Grey z drobinkami. Wyszło jak wyszło. Model malowany farbą bazową Lifecolor, rozjaśniany Tamiyą i Gunze oraz brudzony szuwaksami ze stajni AK. Anteny dorabiane własnym sumptem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Nie chcę przesadnie krytykować, ale w mojej (powtarzam mojej) opinii brudzenie przesadzone i bez ładu i składu... Do tego model dziwnie się "świeci" pod tą warstwą brudu... Na pierwszy rzut oka, wygląda jakby stał miesiąc przysypany górą piachu i właśnie spod niej wyjechał... Edited May 21, 2019 by mandrivecs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts