Dejvix Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Witam Przyszła pora na sklecenie czegoś aby pokazać kilka modeli za jednym razem. Rownolegle robiony jest panzer III, piechota, motorek bmw. Nie miałem pomysłu na konkretne miejsce dlatego będzie jakieś miasteczko gdzieś w Europie podczas wojennej zawieruchy. Plan taki aby przedstawic wojsko niemieckie, ruiny. Podstawka i elementy zabudowy styrodur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted May 30, 2019 Author Share Posted May 30, 2019 Jeszcze kilka fotek. Do wypelnienia szczelin w chodniku, ulicy uzyta bedzie fuga do płytek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IIQBAII Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Kolega mnie właśnie odpowiednio zmotywował. Czekam za farbami i ruszam z kopyta. Wygląda super. W kilku miejscach szczeliny Ci się zalały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 (edited) Ulica prawie gotowa, po drugiej stronie będzie skrawek parku z drzewem, w oknach planuje resztki szyb. Chodnik nie wyszedl taki jak chcialem, gdzies w ulicy widac jak ręka zeszła w bok;( jak na pierwszy raz i tak jestem zadowolony Edited May 31, 2019 by Dejvix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted June 2, 2019 Author Share Posted June 2, 2019 I kolejne dodatki, elementy małej architektury z zestawu italery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 To "gdzieś" to musi być w Polandii, tylko tu są takie koślawe chodniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted June 2, 2019 Author Share Posted June 2, 2019 Hehe, no za ładne nie są;))) ale jakby nie patrzeć to czas wojny;) Do parku dojdzie drzewko druciane, obsypane pięknym listowiem;) chociaż ono jakoś wyszło-tak mi sie wydaje. Problem mam tylko jak zrobic imitacje kory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted June 4, 2019 Author Share Posted June 4, 2019 Figurki zvezdy jak na tą skale uważam że są znakomite. Jest BMW i pak 40, skleja się panzer 3 i to wszystko. Może jeszcze ławka dojdzie jakieś skrzynie itp. Pozostaje poukładać odpowiednio figurki (na dioramie będą bez podstawek), dzięki wypustką w nogach łatwo można je przymocować w styrodurze. Ogólnie diorama przedstawiać będzie atak wojsk niemieckich. Jeśli macie jakieś sugestie co do ustawienia czy poprawek to zapraszam do komentowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted June 4, 2019 Author Share Posted June 4, 2019 C.D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryptomarek Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 naprawdę fajnie:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_W Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 W dniu 2.06.2019 o 21:34, Dejvix napisał: Problem mam tylko jak zrobic imitacje kory Proponowałbym wcześniej owinąć pień takim najtańszym, szarym papierem toaletowym naklejonym na wikol i jak wyschnie wystarczy lekko suchy pędzel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 Niestety jakos nie moge dokonczyc, zawsze cos. zostalo jeszcze dorobienie gruzu Bo jest za czysto ale za to dodam kilka fotek zrobionych wczesniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvix Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts