klima1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Skąd wziąłeś takie kolory kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Kolory będą pod koniec wszystkich prac wyglądały całkowicie inaczej, ale mniej więcej stąd: Fotka z http://www.andreaslarka.net/ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Ciekawe kamo Trup to jakis zestawowy czy "składak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Trup to jakis zestawowy czy "składak" ke ? Dziagwa - super wygląda ten martwy Rosjanin - chociaż "super" to chyba nie najtrafniejszej określenie, w końcu miał rodzinę, dzieci, żonę pewnie też miał :P;) Z tą tabliczką "Sturmi" to się jeszcze zastanów, bo szczerze to tak średniawo wygląda. Może jednak grawer ? Czekam metamorfozy kolorków kamuflażu, powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Własciwie poprawie ją troche i zostawie- nie mam kasy i możliwosci nic wygrawerowac, poza tym- z każdą następną będzie lepiej ;) Trup to figs żywiczny pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 No, to dzięki Bogu. Bo kolorki są zupełnie inne niż masz w tej chwili. Z tego, co pamiętam, ten najjaśniejszy kolor jest bardziej szary niż beżowy, potem jest taki trochę brązowy zbliżony do beżowego i zielony, ale też taki niespotykany, oni go chyba nazywają "kolor mchu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Właściwie to odpowiednich kolorów chyba nie dostaniesz- musiałbym mieszac. Niestety maluje pędzlem, więc mieszanie nie jest takie proste- albo wymieszac więcj i gdzieś przelac albo łudzic się że na każdą warstwe trafi się z proporcjami. Ja kupiłem farby "na oko" i po prostu stonuje je etc filtrami- jednak kolory mimo wszystko nie będą 100% właściwe... Z drugiej strony- nie wiem czy jest sens się napinac żeby kolory były idealne- ja w tym nie znajduje żadnej przyjemnosci, a chyba o przyjenosc w tym chodzi? ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Z czego wykonałes całą powierzchnię dioramy? I jak to zrobiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Podstawka to warstwy glinki z lasu+trawka elektrostatyczna no i kilka dodatków z magazynu- jakies mini gałązki, beczka hełm ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Gąski pierwsza liga czekam aż zawiną na Stugu. Powiedz mi proszę, jak one są łączone, bo nigdy nie miałem takich w ręku ? Jakiś "zatrzask" czy tak jak oryginalne przez "pręcik" ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Skąd bierzesz te gąski? Można je kupić do większości modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 czy tak jak oryginalne przez "pręcik" ?! Oczywizm, że przy pomocy drucika dołączonego do zestawu Friulek. Dlatego też gąski są ruchome. Można je kupić do większości modeli? Tak, cena około 100-110zł. Na allegro są nieco tańsze, a w zaprzyjaźnionych sklepach modelarskich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam Kuba mnie uprzedził ;) Ja za swoje płaciłem 90zł z przesyłką. Właściwie nie żałuje wydanych pieniędzy- frajdy przy składaniu co nie miara a efekt też jest świetny ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 a za swoje płaciłem 90zł z przesyłką. Właściwie nie żałuje wydanych pieniędzy- frajdy przy składaniu co nie miara a efekt też jest świetny ;) Dokładnie, dziagwa. A poza tym, bo w poprzednim poście nie napisałem, a warto. Modelik fajny, ciekawski temat. Troszkę czytałem swego czasu o Sturmi, no ale chyba bym się nie zdecydował na przeróbkę niemieckiego StuGa. Ale cóż, bacznie obserwuję Twoją budowę zarówno w tym wątku jak i polskiego Sd.Kfz 251 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 No i tak by wyglądało podwozie... jeszcze pare poprawek trzeba zrobic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Fajnie na pierwszej focie wyglada, tylko wywal ten napis bo jest straszny (krzywy i niedokladny) - lepiej wydrukuje sobie wytnij i zrob szablonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Robie tego:http://www.andreaslarka.net/ps531026/ps531026.html pozdr Chyba nie bardzo, przyjrzyj się uważnie kolorom wnętrza StuG-a z linku. A jeżeli na to lachę położyłeś, to obudowa oporopowrotnika na zewnątrz powinna mieć taki kolor jak kamo. Co to za różowy flak koło radia ? Będziesz w jakiś sposób eksponował wnętrze przedziału bojowego, czy tylko będzie widać to co przez otwarte włazy ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Ciągle mam nadzieje, że kolory tego kamuflażu jakoś cudownie zmienia barwę, bo jak na razie to jakoś dziwnie wygląda. O napisie już co prawda było ale Subgrafik ma racje, do wymiany. Ten flak to chyba miał być butelka, ale jakoś słabo, poza tym widać, że jest przyklejona do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Napis będzie wymieniony, po prostu na razie nie chce mi się go męczyc. Kolory wnętrza faktycznie na fotografii są inne, natomiast nie wiem czy nie są to kolory nakładane już po wojnie- szczerze powiedziawszy jak to elokwentnie powiedziałes "kłade na to lache". Butelka pójdzie do wymiany, na razie to luźne próby zrobienia czegoś ciekawego, pewnie to wywale. Co do wnęterza raczej nie będe dawał całej płyty nad transmisją. Kolory pewnie bo kolejnych filtrach, washach, zaciekach i pigmentach będą mniej jaskrawe, ale sam odcień zmieni się nieznacznie. Na zewnątrz nie malowałem jeszcze żadnych detali- zrobie to raczej na koniec. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi