Kamil K. Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Na wkupne przedstawiam swoje ostatnie wypocinki - Valentine z Maquette. Potrenowałem sobie na nim zimowy zużyty kamuflaż i chyba tak strasznie nie wyszło. Tak czy siak do Was należy ocena, do której zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Model ciekawy, jak się domyślam pochodzi z walk gdzieś w Rosji... Ładnie sklejony, jesteś nowy na forum, ale widać, że sklejasz już od dłuższego czasu. Fajne ubłocenia, tylko to błoto troszkę za ciemne, ale to moja sugestia (każdy lubi co innego). Lewa lampa troszkę krzywo przyklejona (no chyba, że ma być krzywa). Generalnie modelik dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Ogólnie podstawy pod lampy sam dorabiałem jak też np. środkowe koła napinające i kilka uchwytów czy blaszanych osłon, ale skoro model stracił błotniki to i lampa mogła się trochę uszkodzić. Natomiast fakt, zapomniałem napisać, że jest w malowaniu rosyjskim - dosyć luźnie potraktowanym, bo sam model to własciwie fikcja i średnio przypomina Valentine. A błoto to dla mnie taka odmiana bo sam robiłem raczej jaśniejsze - natomiast czy za ciemne to nie wiem, błotko nie jedno ma imię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Model naprawdę ładny. Możesz coś powiedzieć o jakości wyprasek i sklejalności tego modelu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Model godny polecenia - sympatyczny, kadłub i wieżę da się łatwo spasować. Gąski o dziwo bardzo ładne, zero wypychaczy. Natomiast reszta układu jezdnego to tragedia - ogromne jamy skurczowe do szpachlowania, a na dodatek po nieuważnym sklejeniu wózki i koła sa krzywe - więc trzeba użyć trochę siły i uwagi. Mimio to, jesli ktoś nie ma wielkich wymagań to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Osobiście model mi się bardzo podoba... Elegancko i realistycznie przedstawiony... W moim mniemaniu nie powinniśmy się czepiać błotka na układzie jezdnym bo błoto błotu nie równe... A i czołg po przejściach frontowych dla mnie nie musi być idealnie prosty i symetryczny... Służył do walki a nie do wystawiania niczym jakaś rasowa gablota w salonie... Szczególnie po wschodniej stronie frontu. To że lampa jest krzywo albo w jakimś wozie zabrakło łopatki albo grabek to nie miało znaczenia... Czołg był zdatny do walki gdy miał czym i z czego strzelać i się poruszał... Jeszcze raz... Gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Mi się podoba, fajnie i realistycznie wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Oryginalne malowanie, wygląda bardzo pozytywnie.. no dobra co ci będę żałował- super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Mi się podoba, fajnie i realistycznie wygląda Na reszcie sie moge z katem zgodzic :-)) Bardzo fajne błoto. Mam wrazenie, że w zimie błoto jest czarne :-)) Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Dziękuję bardzo za oceny, cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi