Staryfajter1954 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Jeszcze jeden model z mojej starfajterowej stajni. Tym razem jeden z najstarszych modeli bo liczący sobie około 30 lat model z zestawu Crown sprzedawanego przez Revella. Model Ren otrzymałem od rodziców w szkole podstawowej i pierwotnie był w malowaniu Luftwaffe ale po odnowieniu otrzymał barwy japońskich sił samoobrony JSDAF. Kalkomanie są oryginalne i również liczą 30 lat. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2019 A tak wyglądał ten model przed odnowieniem jako samolot niemieckiej Lufteaffe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 Widzę, że kolega ma większą liczbę F-104. W tym japońskim malowaniu Starfighter też ładnie się prezentuje. To do kolekcji jeszcze jakiś Włoch przydałby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2019 2 godziny temu, mig napisał: Widzę, że kolega ma większą liczbę F-104. W tym japońskim malowaniu Starfighter też ładnie się prezentuje. To do kolekcji jeszcze jakiś Włoch przydałby się. A mam tych Starfighterów około 60 a i włoski też się znajdzie za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Czerwca 2019 Share Napisano 30 Czerwca 2019 22 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: A mam tych Starfighterów około 60 a i włoski też się znajdzie za jakiś czas Około 60 Starfighterów - liczba robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2019 Te około 60 modeli Starfighera to nie ostatnie moje słowo bo przynajmniej jeszcze ze 3 dojdą z Platza/Eduarda, Eduarda japoński Eiko w 48 i Kinetica w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Lipca 2019 Share Napisano 1 Lipca 2019 22 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Te około 60 modeli Starfighera to nie ostatnie moje słowo bo przynajmniej jeszcze ze 3 dojdą z Platza/Eduarda, Eduarda japoński Eiko w 48 i Kinetica w 48. Starfighterów nigdy za wiele. A biorąc pod uwagę w ilu krajach był eksploatowany i ile było różnych malowań to i 60 może być mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 Oj tak... F-104 to samolot niezwykle kolorowy jak papugi:). Aktualnie pracuję mad dwumiejscowym TF-104G, którego planuję wykonać w malowaniu NASA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi