Staryfajter1954 Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Jeszcze jeden model z mojej starfajterowej stajni. Tym razem jeden z najstarszych modeli bo liczący sobie około 30 lat model z zestawu Crown sprzedawanego przez Revella. Model Ren otrzymałem od rodziców w szkole podstawowej i pierwotnie był w malowaniu Luftwaffe ale po odnowieniu otrzymał barwy japońskich sił samoobrony JSDAF. Kalkomanie są oryginalne i również liczą 30 lat. Zapraszam do galerii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 A tak wyglądał ten model przed odnowieniem jako samolot niemieckiej Lufteaffe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Widzę, że kolega ma większą liczbę F-104. W tym japońskim malowaniu Starfighter też ładnie się prezentuje. To do kolekcji jeszcze jakiś Włoch przydałby się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 2 godziny temu, mig napisał: Widzę, że kolega ma większą liczbę F-104. W tym japońskim malowaniu Starfighter też ładnie się prezentuje. To do kolekcji jeszcze jakiś Włoch przydałby się. A mam tych Starfighterów około 60 a i włoski też się znajdzie za jakiś czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 22 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: A mam tych Starfighterów około 60 a i włoski też się znajdzie za jakiś czas Około 60 Starfighterów - liczba robi wrażenie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted June 30, 2019 Author Share Posted June 30, 2019 Te około 60 modeli Starfighera to nie ostatnie moje słowo bo przynajmniej jeszcze ze 3 dojdą z Platza/Eduarda, Eduarda japoński Eiko w 48 i Kinetica w 48. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 22 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Te około 60 modeli Starfighera to nie ostatnie moje słowo bo przynajmniej jeszcze ze 3 dojdą z Platza/Eduarda, Eduarda japoński Eiko w 48 i Kinetica w 48. Starfighterów nigdy za wiele. A biorąc pod uwagę w ilu krajach był eksploatowany i ile było różnych malowań to i 60 może być mało. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted July 1, 2019 Author Share Posted July 1, 2019 Oj tak... F-104 to samolot niezwykle kolorowy jak papugi:). Aktualnie pracuję mad dwumiejscowym TF-104G, którego planuję wykonać w malowaniu NASA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts