Evildead Napisano 30 Czerwca 2019 Share Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Witam , w końcu udało mi się dokończyć niemiecki lekki transporter piechoty Krupp-Protze w ramach 3 Dywizji Pancernej Ss Totenkopf, jak na piąty model myśle ze jest w miarę ok , sytuacja ma miejsce gdzieś w lesie radzieckim w 1943 r. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 1 Lipca 2019 Share Napisano 1 Lipca 2019 Znów masz zbyt mocne oświetlenie i ciężko oceniać pracę bo słoneczko ogrywa pierwsze skrzypce. Widać, że ziemia na podstawce się świeci jakby niedawno padało a tymczasem pojazd zmatowiony suchymi pigmentami... Niemcy mieli bardzo eleganckie mundury ale nie stosowali do nich nabłyszczacza. Podstawka jak zwykle w Twoim wykonaniu bardzo mi się podoba (piękne połamane drzewa) i jak zwykle przyćmiewa jakością to co się na niej znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Lipca 2019 Share Napisano 1 Lipca 2019 Poza tym co napisał Kolega TAW , pojazd jest SS-mański a siedzące w nim ludki wyraźnie z Wehrmachtu , świadczą o tym patki na kołnierzu i "gapa" nad kieszenią , kolejna skucha to ten leżący w rogu skrzyni Panzershreck , którego pierwowzorem była zdobyta przez Afrika Korps na Amerykanach "Bazooka" właśnie w roku 1942. W produkcji i użytkowaniu pojawił się dopiero od roku 1943 co więc robi w roku 1942 ? Dyskusyjną sprawą jest też ten MG42 który został wprowadzony do produkcji właśnie w maju 1942 w oddziałach Afrika Korps, a szerzej na froncie , pojawił się dopiero w końcówce roku 1942 i na początku 1943.Dodatkowo taki szczegół żołnierz zawsze trzyma swoją broń w rękach( o ile nie jest ona w magazynie broni), zwłaszcza jeżeli jest na froncie . Musisz Przyjacielu większą uwagę przywiązywać do realizmu budowanych przez Ciebie modeli,przed zbudowaniem warto obejrzeć zdjęcia z epoki, zapoznać się z umundurowaniem , wyposażeniem , wyglądem pojazdów i innymi szczegółami . Działaj dalej pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 9 godzin temu, TAW napisał: Znów masz zbyt mocne oświetlenie i ciężko oceniać pracę bo słoneczko ogrywa pierwsze skrzypce. Widać, że ziemia na podstawce się świeci jakby niedawno padało a tymczasem pojazd zmatowiony suchymi pigmentami... Niemcy mieli bardzo eleganckie mundury ale nie stosowali do nich nabłyszczacza. Podstawka jak zwykle w Twoim wykonaniu bardzo mi się podoba (piękne połamane drzewa) i jak zwykle przyćmiewa jakością to co się na niej znajduje. Już tak mam z tym słoneczkiem , zawsze mi się wydawało ze lepiej widać , muszę w końcu obczaić coś na brystolu białym , gdzieś to widziałem ktoś pokazywał taką białą klatkę , no podstawka na mokro ,chciałem żeby mokry efekt był ,transporter skończony z miesiąc temu , w weekend wpadłem na charakter tej podstawki i fakt trochę dwie aury , ale da się skorygować myślę , z tym nabłyszczaczem to już nie wiem , lakier dwukrotny malowane mat od vallejo , natomiast mundury malowane seria tamiya xf , na ciężarówce jest matowo z ta różnicą że malowane farbami vallejo , Podstawka musi być , jakoś tak naturalniej wtedy wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 8 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Poza tym co napisał Kolega TAW , pojazd jest SS-mański a siedzące w nim ludki wyraźnie z Wehrmachtu , świadczą o tym patki na kołnierzu i "gapa" nad kieszenią , kolejna skucha to ten leżący w rogu skrzyni Panzershreck , którego pierwowzorem była zdobyta przez Afrika Korps na Amerykanach "Bazooka" właśnie w roku 1942. W produkcji i użytkowaniu pojawił się dopiero od roku 1943 co więc robi w roku 1942 ? Dyskusyjną sprawą jest też ten MG42 który został wprowadzony do produkcji właśnie w maju 1942 w oddziałach Afrika Korps, a szerzej na froncie , pojawił się dopiero w końcówce roku 1942 i na początku 1943.Dodatkowo taki szczegół żołnierz zawsze trzyma swoją broń w rękach( o ile nie jest ona w magazynie broni), zwłaszcza jeżeli jest na froncie . Musisz Przyjacielu większą uwagę przywiązywać do realizmu budowanych przez Ciebie modeli,przed zbudowaniem warto obejrzeć zdjęcia z epoki, zapoznać się z umundurowaniem , wyposażeniem , wyglądem pojazdów i innymi szczegółami . Działaj dalej pozdrawiam A. Ludziki z Wermachtu faktycznie sam nie wiem jakoś tak wyszło , co do realii historycznych faktycznie po macoszemu to potraktowałem , poprawię się, ekwipunek tylko przytwierdzony łatwy demontaż będzie:) , faktycznie z tą bronią to porażka hehe , zapomniałem i tak zostało , Dzięki za naprowadzenie Dobrze posłuchać dobrych rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 9 godzin temu, Adams M1A1 napisał: kolejna skucha to ten leżący w rogu skrzyni Panzershreck , którego pierwowzorem była zdobyta przez Afrika Korps na Amerykanach "Bazooka" właśnie w roku 1942. W produkcji i użytkowaniu pojawił się dopiero od roku 1943 co więc robi w roku 1942 ? To zmienię opis na 1943 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi