Staryfajter1954 Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Dziś przedstawiam Wam galerię modelu samolotu BAe Hawk Mk66 z zestawu Itakeri w skali 1/72. Model ten podobnie jak Tomcat i Starfightery jest po gruntownym odnowieniu. Pierwotnie nosił oznaczenia RAFu i jednolity szary kamuflaż jako T Mk1A. Jednak po kilku latach farba na modelu się zaczęła uszkadzać i wycierać w miejscu gdzie był chwytamy więc postanowiłem model odnowić i przemalować. Pierwsza próba odnowienia się nie powiodła i model przeleżał w stanie rozłożonym jakieś 20 lat najpierw na strychu a potem w piwnicy. Będę szczery i powiem, że nie mogłem na to patrzeć i postanowiłem ponownie podjąć próbę jego odnowienia i tym razem jak widać na zdjęciach powiodła się :). Model otrzymał malowanie szwajcarskie pierwszego samolotu dostarczonego przez Brytyjczyków siłom powietrznym Szwajcarii. Kilka poprawek i nowy kamuflaż zdecydowanie odświeżyły ten uroczy modelik. Zaczął mi się wreszcie podobać :). Mam nadzieję, że i Wam się spodoba. Zapraszam do galerii ukończonego modelu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 Fajnie, że chciało Ci się go odnowić tym bardziej, że jest nowy Airfix. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted July 4, 2019 Author Share Posted July 4, 2019 Kiedy odmawiałem ten model jeszcze nie było nowego modelu Airfixa ale mam bodajże i dwa Hawki z Airfixa i równie nowego Revella. Do tego konkretnego modelu czuję sentyment i żal było mi go wyrzucić do śmieci. To byłaby zbytnia niegospodarność i rozrzutność a do tego działanie nieekologiczne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts