mig Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 (edytowane) Miałem nie zakładać trzeciego portfolio, ale na życzenie kolegi Xmen założę. W wątku zaprezentowane będą tylko makaroniarze. Modele powstawały w różnym czasie, jedne mają po kilkanaście lat inne po nie całe dwa lata. Modele nie sa prezentowane w kolejności chronologicznej. Fiat C.R32 - Supermodel Fiat C.R.42 - Italeri Fiat B.R.20M - Italeri/Supermodel kupiony w edycji "vintage collection" wzbogacony o blachę Eduarda i żywiczne lufy kmów. Fiat G.50 - AML Fiat G.55 - Specia lHobby Macchi MC.202 - Italeri to jest chyba najstarszy model ze wszystkich włoskich. Reggiane Re.2000 - Italeri Reggiane Re.2001- Sword Model kupiony w dwupaku razem ze Spitfire Mk.Vc Trop. Zmniłem przy nim malowanie na nocne, przerobiłem trochę rury wydechowe i dodałem lufy działek w zasobnikach pod skrzydłami. Reggiane Re.2002 - Sword - najmłodszy w całym tym towarzystwie, powstał w 2017 r. Savoia Marchetti S.M.79 - Airfix Praktycznie zabytek, trochę dorobiłem wnętrza, którego i tak nie widać I to tyle włoszczyzny, w planach jeszcze były inne m.in C.200, CANTy czy Ro-57. Temat niestety zamknięty z powodu braku miejsca . Chociaż ostatnio powróciłem do P-40 bo się miejsce znalazło, to może jeszcze jakiś Włoch dojdzie do kolekcji. Edytowane 6 Lipca 2019 przez mig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 No i bardzo fajnie.Widzę fiacika z AMLu więc nie tylko ja się zdecydowałem na orkę z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 14 minut temu, Xmen napisał: No i bardzo fajnie.Widzę fiacika z AMLu więc nie tylko ja się zdecydowałem na orkę z tym modelem. To była prawdziwa orka na ugorze, koszmar. A-model przy tym to pikuś. W pewnym momencie miałem już go porzucić i nie robić, ale na szczęście udało się go doprowadzić do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 Ja kupiłem następnego.Miał być Fin ale chyba się nie odważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 21 godzin temu, Xmen napisał: Ja kupiłem następnego.Miał być Fin ale chyba się nie odważę. Ja drugiego Fiata z AML-u już nie zrobiłbym. Podczas budowy miałem z nim taką niespodziankę, że podczas szlifowania skrzydła odpadły od kadłuba i trzeba było jeszcze raz kleić i szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi