mig Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 (edited) Miałem nie zakładać trzeciego portfolio, ale na życzenie kolegi Xmen założę. W wątku zaprezentowane będą tylko makaroniarze. Modele powstawały w różnym czasie, jedne mają po kilkanaście lat inne po nie całe dwa lata. Modele nie sa prezentowane w kolejności chronologicznej. Fiat C.R32 - Supermodel Fiat C.R.42 - Italeri Fiat B.R.20M - Italeri/Supermodel kupiony w edycji "vintage collection" wzbogacony o blachę Eduarda i żywiczne lufy kmów. Fiat G.50 - AML Fiat G.55 - Specia lHobby Macchi MC.202 - Italeri to jest chyba najstarszy model ze wszystkich włoskich. Reggiane Re.2000 - Italeri Reggiane Re.2001- Sword Model kupiony w dwupaku razem ze Spitfire Mk.Vc Trop. Zmniłem przy nim malowanie na nocne, przerobiłem trochę rury wydechowe i dodałem lufy działek w zasobnikach pod skrzydłami. Reggiane Re.2002 - Sword - najmłodszy w całym tym towarzystwie, powstał w 2017 r. Savoia Marchetti S.M.79 - Airfix Praktycznie zabytek, trochę dorobiłem wnętrza, którego i tak nie widać I to tyle włoszczyzny, w planach jeszcze były inne m.in C.200, CANTy czy Ro-57. Temat niestety zamknięty z powodu braku miejsca . Chociaż ostatnio powróciłem do P-40 bo się miejsce znalazło, to może jeszcze jakiś Włoch dojdzie do kolekcji. Edited July 6, 2019 by mig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 No i bardzo fajnie.Widzę fiacika z AMLu więc nie tylko ja się zdecydowałem na orkę z tym modelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 6, 2019 Author Share Posted July 6, 2019 14 minut temu, Xmen napisał: No i bardzo fajnie.Widzę fiacika z AMLu więc nie tylko ja się zdecydowałem na orkę z tym modelem. To była prawdziwa orka na ugorze, koszmar. A-model przy tym to pikuś. W pewnym momencie miałem już go porzucić i nie robić, ale na szczęście udało się go doprowadzić do końca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Ja kupiłem następnego.Miał być Fin ale chyba się nie odważę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 7, 2019 Author Share Posted July 7, 2019 21 godzin temu, Xmen napisał: Ja kupiłem następnego.Miał być Fin ale chyba się nie odważę. Ja drugiego Fiata z AML-u już nie zrobiłbym. Podczas budowy miałem z nim taką niespodziankę, że podczas szlifowania skrzydła odpadły od kadłuba i trzeba było jeszcze raz kleić i szpachlować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts