Solo Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 Małe pytanie, bo niby sprawa łatwa do znalezienia w sieci, ale jednak mam wątpliwości: czy F/A-18D mógł być wyposażony w te same fotele co F-14D: SJU-17? Czytałem że F/A-18D był wyposażony w te fotele ale nie od samego początku, więc nie każda maszyna je miała, ale jednak czy te późniejsze na pewno miały te fotele? I czy były to dokładnie te same wersje co w Tomkacie? Pytam bo chciałbym mojego F/A-18D wyposażyć w foteliki które niedawno Edek wypuścił do TTD, ale nie chciałbym jakiejś merytorycznej zbrodni popełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Ta, Mk14 to standardowy fotel Navy. Ale były różne warianty. Edytowane 14 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 No serio? Tyle to ja sam wiem, ale pytam o co innego: czy fotele które wypuścił F-14D mogą być użyte do niektórych F/A-18D? Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 The various versions of the Mk. 14 NACES are designated SJU-17 with a suffix letter for the different variants. For example, the main picture here shows a SJU-17A seat which is for the F/A-18 single seat or front cockpit seat on a dual seat aircraft. Version differences include mainly seat bucket shape, headrest and canopy breaker configuration, and other changes to accomodate the various cockpit requirements. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 1 godzinę temu, mbrnnr napisał: SJU-17A seat which is for the F/A-18 single seat or front cockpit seat on a dual seat aircraft. Według książki Jake'a Melampy wersje foteli w F/A-18D nie różnią zewnętrznie niczym, a wewnętrznie praktycznie różnica polega na tym, że są odpalane w różnych sekwencjach. Pytanie wciąż jest aktualne: czy foteliki Edka do F-14D mogą zostać użyte w F/A-18D. Na moje oko jedyna różnica to te "rogi" jakie mają fotele Tomcata, ale to łatwo usunąć z zestawu Eduarda. Reszta moim zdaniem mniej więcej wygląda tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Różnica to te rogi , a także blacha od góry zagłówka. W F-14 są przetłoczenia pod kątem z rogów, w F-18 cztery kątowniki Ja bym uzył. Edytowane 14 Lipca 2019 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 Faktycznie, teraz to widzę. W takim razie chyba wezmę te foteliki, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi