Skocz do zawartości

Italeri F/A-18E Super Hornet 1:72

Barcel

Rekomendowane odpowiedzi

hmm....

jest to lekko dziwne ale jak mówiłem - luzów nie było a stateczniki mocowałem dość duża ilością kleju więc nie ma szans na poprawki

nawiasem - czy tylko mi się wydaje czy statecznik prawy jest bardziej odchylony?

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

nawiasem - czy tylko mi się wydaje czy statecznik prawy jest bardziej odchylony?
Na zdjęciu oryginału oba są pod tym samym kątem, a wrażenie takie jest dlatego, że jeden jest oświetlony, a drugi jest w cieniu, poza tym samolot nie leci równolegle do poziomu zdjęcia.

Pozdrawiam

Nigdy nie jest tak żeby było dużo kleju i się nie dało odkleić, wiem to bo dzisiaj rozklejałem kadłub DC-3 ;-)

Witam, jedni robią model rok, drudzy miesiąc, jeszcze inni dzień, nie ma tu nic złego jeżeli autor jest zadowolony ze swojej pracy

Ja też bym sie bał , aż tyle . NIe ma tego złego co by na dobre ne wyszło

pewnie dbałeś o szczegóły .

Nie ma tu nic śmiesznego.

Pozdrawiam Grzegorz

A zkąd wiesz panie Jacku , Barcel ma dużą wprawe w klejeniu robi to intęsywnie od kilku lat . Zgodze sie też z Grzegorzem czas sklejania to wyłączna sprawa klejącego . A tak z innej beczki czy masa na owiewce nie zostawiła żadnych śladów ??

Pozdrawiam Duch

Dam plusa relacji za temat, bo odkurzaczy napradę mało jesta na naszym forum!!

Mam trochę uwag do klejącego na spasowanie sekcji kadłuba, są szczeliny i niezbyt dokładnie wycięte z ramek. Nie chcę wyjść na marudę ,ale poszukaj sobie w sieci kilka zdjęć gotowych modeli (hyperscale, aircraftresourcecenter) i porównaj, zobaczysz gdzie jest źle.

A zkąd wiesz panie Jacku , Barcel ma dużą wprawe w klejeniu robi to intęsywnie od kilku lat . Zgodze sie też z Grzegorzem czas sklejania to wyłączna sprawa klejącego . A tak z innej beczki czy masa na owiewce nie zostawiła żadnych śladów ??

Pozdrawiam Duch

Masa popularnie zwana BLU-TACKIEM nic nie zostawiła na owiewce ani na kołach (może troszkę farba odpadła)

• 2 weeks later...

Incoming - I'm back

po przerwie ostrego nieróbstwa poszedłem za głosem ludu i wziąłem się z marszu za szpachlowanie - nie ma już tylnego hamulca aerodynamicznego i kilku inszych pierdół. stateczniki też są na swoi miejscu.

jest małe tylko pytanie - czy ktoś ma szczegółowe zdjęcia tego modelu? bo nie wiem co szpachlować a co nie

• 1 month later...

dobra to znowu ja - mam nadzieje że na widowni wciąż ktoś jest

na teraz sprawa wygląda tak: zaszpachlowałem wszystkie dziury (dzisiaj walne fotki jeszcze) i w najbliższym czasie zabieram się za malowanie

i tu 2 prośby do forumowiczów

1. czy ktoś ma zdjęcia wnętrza pokryw od wnęk podwozia? bo w instrukcji każą mi to malować na czerwono...

2.Ponieważ korzystam z farb Citadel nie wiem jakie są odpowiedniki tych farb w ofercie Italeri. Przydałby mi się wykres z numerem farby i kolorem obok. Ew. ja posiadam z Citadelek Codex Grey (do mieszania ze Skull White) a potrzebuje odpowiedników Dark i Light Ghost Gray

Na razie mogę Ci zarzucić jedynie barwy wg FS:

Dark Ghost Gray: FS36320;

Light Ghost Gray: FS36375;

Pozdrawiam

Co od góry daje nam : 1) Testors 1741, Humbrol 128, Gunze Sangyo 307

2) Testors 1728, Humbrol 127, Gunze Sangyo 308

Jeszcze, gdyby ktoś potrzebował, od góry:

1) Pactra A41

2) Pactra A42

Pozdrawiam

argh....

1. Potrzebuje kolorów z Citadelek

2. po barwie widzę że muszę dokupić dodatkową farbkę - kurde :/

ale i tak dzięki za pomoc ludzie

fotek nie wstawiłem bo mi jak zwykle cyfrówka padła :/ jutro dam na bank

• 8 months later...
Italeri lubi robić model szybko byle przed konkurencją np. F-22, F-32, F-35, F/A-18E i F, EF-18G często wynikiem pośpiechu są "kwiatki" w sylu tego hamulca bo skoro wcześniejsze wersje miały to czemu ten miałby nie mieć !?... taka chyba logika f-my jak go robili

Witaj Piotrze !

Przypadkowo trafiłem na Wasz Warsztat. Chciałem tylko zapytać, czy wiesz coś na temat EF-18G Growlera z Italeri w 1:48 ? Ten model jak słyszałem Italeri poprawiła i nie ma on już hamulca jak E i F tej firmy w 1:48 ? Mam okazję kupić ten model na Ebay-u, ale drogo, bo zaczął być trudno osiągalny i dlatego pytam, czy wart jest zachodu. Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam.

Italeri lubi robić model szybko byle przed konkurencją np. F-22, F-32, F-35, F/A-18E i F, EF-18G często wynikiem pośpiechu są "kwiatki" w sylu tego hamulca bo skoro wcześniejsze wersje miały to czemu ten miałby nie mieć !?... taka chyba logika f-my jak go robili

Witaj Piotrze !

Przypadkowo trafiłem na Wasz Warsztat. Chciałem tylko zapytać, czy wiesz coś na temat EF-18G Growlera z Italeri w 1:48 ? Ten model jak słyszałem Italeri poprawiła i nie ma on już hamulca jak E i F tej firmy w 1:48 ? Mam okazję kupić ten model na Ebay-u, ale drogo, bo zaczął być trudno osiągalny i dlatego pytam, czy wart jest zachodu. Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam.

Nie wiem, dużego Super Robala nie widziałem ale jak znam życie to ma mało wspólnego z Glowerem. Pewnie jest to zwykły F tylko coś tam mu dorzucili