Barcel Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 hmm.... jest to lekko dziwne ale jak mówiłem - luzów nie było a stateczniki mocowałem dość duża ilością kleju więc nie ma szans na poprawki nawiasem - czy tylko mi się wydaje czy statecznik prawy jest bardziej odchylony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 nawiasem - czy tylko mi się wydaje czy statecznik prawy jest bardziej odchylony?Na zdjęciu oryginału oba są pod tym samym kątem, a wrażenie takie jest dlatego, że jeden jest oświetlony, a drugi jest w cieniu, poza tym samolot nie leci równolegle do poziomu zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 RAV kiedyś dawał te zdjęcie: Może ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Nigdy nie jest tak żeby było dużo kleju i się nie dało odkleić, wiem to bo dzisiaj rozklejałem kadłub DC-3 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 no ok - spróbuje:D efekty dam w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Bartku a ile zajeło Ci sklejenie tego modelu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Aż się boję przyznać - około 5-6 godzin (1 dzień) nie skleiłem tylko uzbrojenia podwieszanego - trudno by mi było malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Ja też bym sie bał , aż tyle . NIe ma tego złego co by na dobre ne wyszło pewnie dbałeś o szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Witam, jedni robią model rok, drudzy miesiąc, jeszcze inni dzień, nie ma tu nic złego jeżeli autor jest zadowolony ze swojej pracy Ja też bym sie bał , aż tyle . NIe ma tego złego co by na dobre ne wyszło pewnie dbałeś o szczegóły . http://modelwork.pl/images/smiles/icon_hahaha.gif Nie ma tu nic śmiesznego. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Rozśmieszył mnie sposób wyrażenia ironii przez Ducha, a nie czas budowy modelu. Ja kiedyś kleiłem w godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 aha.... spoko myślałem że minimum to jakiś tydzień albo co:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 No nie ma co się oszukiwać, model jest po prostu niechlujnie sklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 A zkąd wiesz panie Jacku , Barcel ma dużą wprawe w klejeniu robi to intęsywnie od kilku lat . Zgodze sie też z Grzegorzem czas sklejania to wyłączna sprawa klejącego . A tak z innej beczki czy masa na owiewce nie zostawiła żadnych śladów ?? Pozdrawiam Duch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 A zkąd wiesz panie JackuBo to na zdjeciach widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Dam plusa relacji za temat, bo odkurzaczy napradę mało jesta na naszym forum!! Mam trochę uwag do klejącego na spasowanie sekcji kadłuba, są szczeliny i niezbyt dokładnie wycięte z ramek. Nie chcę wyjść na marudę ,ale poszukaj sobie w sieci kilka zdjęć gotowych modeli (hyperscale, aircraftresourcecenter) i porównaj, zobaczysz gdzie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 A zkąd wiesz panie Jacku , Barcel ma dużą wprawe w klejeniu robi to intęsywnie od kilku lat . Zgodze sie też z Grzegorzem czas sklejania to wyłączna sprawa klejącego . A tak z innej beczki czy masa na owiewce nie zostawiła żadnych śladów ?? Pozdrawiam Duch Masa popularnie zwana BLU-TACKIEM nic nie zostawiła na owiewce ani na kołach (może troszkę farba odpadła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Incoming - I'm back po przerwie ostrego nieróbstwa poszedłem za głosem ludu i wziąłem się z marszu za szpachlowanie - nie ma już tylnego hamulca aerodynamicznego i kilku inszych pierdół. stateczniki też są na swoi miejscu. jest małe tylko pytanie - czy ktoś ma szczegółowe zdjęcia tego modelu? bo nie wiem co szpachlować a co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 dobra to znowu ja - mam nadzieje że na widowni wciąż ktoś jest na teraz sprawa wygląda tak: zaszpachlowałem wszystkie dziury (dzisiaj walne fotki jeszcze) i w najbliższym czasie zabieram się za malowanie i tu 2 prośby do forumowiczów 1. czy ktoś ma zdjęcia wnętrza pokryw od wnęk podwozia? bo w instrukcji każą mi to malować na czerwono... 2.Ponieważ korzystam z farb Citadel nie wiem jakie są odpowiedniki tych farb w ofercie Italeri. Przydałby mi się wykres z numerem farby i kolorem obok. Ew. ja posiadam z Citadelek Codex Grey (do mieszania ze Skull White) a potrzebuje odpowiedników Dark i Light Ghost Gray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Na razie mogę Ci zarzucić jedynie barwy wg FS: Dark Ghost Gray: FS36320; Light Ghost Gray: FS36375; Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Na razie mogę Ci zarzucić jedynie barwy wg FS:Dark Ghost Gray: FS36320; Light Ghost Gray: FS36375; Pozdrawiam Co od góry daje nam : 1) Testors 1741, Humbrol 128, Gunze Sangyo 307 2) Testors 1728, Humbrol 127, Gunze Sangyo 308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Na razie mogę Ci zarzucić jedynie barwy wg FS:Dark Ghost Gray: FS36320; Light Ghost Gray: FS36375; Pozdrawiam Co od góry daje nam : 1) Testors 1741, Humbrol 128, Gunze Sangyo 307 2) Testors 1728, Humbrol 127, Gunze Sangyo 308 Jeszcze, gdyby ktoś potrzebował, od góry:1) Pactra A41 2) Pactra A42 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 argh.... 1. Potrzebuje kolorów z Citadelek 2. po barwie widzę że muszę dokupić dodatkową farbkę - kurde :/ ale i tak dzięki za pomoc ludzie fotek nie wstawiłem bo mi jak zwykle cyfrówka padła :/ jutro dam na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Italeri lubi robić model szybko byle przed konkurencją np. F-22, F-32, F-35, F/A-18E i F, EF-18G często wynikiem pośpiechu są "kwiatki" w sylu tego hamulca bo skoro wcześniejsze wersje miały to czemu ten miałby nie mieć !?... taka chyba logika f-my jak go robili Witaj Piotrze ! Przypadkowo trafiłem na Wasz Warsztat. Chciałem tylko zapytać, czy wiesz coś na temat EF-18G Growlera z Italeri w 1:48 ? Ten model jak słyszałem Italeri poprawiła i nie ma on już hamulca jak E i F tej firmy w 1:48 ? Mam okazję kupić ten model na Ebay-u, ale drogo, bo zaczął być trudno osiągalny i dlatego pytam, czy wart jest zachodu. Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Italeri lubi robić model szybko byle przed konkurencją np. F-22, F-32, F-35, F/A-18E i F, EF-18G często wynikiem pośpiechu są "kwiatki" w sylu tego hamulca bo skoro wcześniejsze wersje miały to czemu ten miałby nie mieć !?... taka chyba logika f-my jak go robili Witaj Piotrze ! Przypadkowo trafiłem na Wasz Warsztat. Chciałem tylko zapytać, czy wiesz coś na temat EF-18G Growlera z Italeri w 1:48 ? Ten model jak słyszałem Italeri poprawiła i nie ma on już hamulca jak E i F tej firmy w 1:48 ? Mam okazję kupić ten model na Ebay-u, ale drogo, bo zaczął być trudno osiągalny i dlatego pytam, czy wart jest zachodu. Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam. Nie wiem, dużego Super Robala nie widziałem ale jak znam życie to ma mało wspólnego z Glowerem. Pewnie jest to zwykły F tylko coś tam mu dorzucili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi