Czesio Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 Cześć, Diorama przedstawia niemiecką rakietę Rheintochter podczas przygotowania do lotu na poligonie rakietowym w Łebie, tzw. "małym peenemunde". Rakieta pochodzi z zestawu Modelcollect, początkowo miała się znaleźć na podwoziu E-50 ale po walce z tym badziewiem postanowiłem w końcu umieścić ją na wyrzutni stacjonarnej która też w pudełku się znajdowała. Model dość mocno zwaloryzowałem bo nie było w nim praktycznie nic. Do całości dodałem dwa zestawy figurek od CMK, beczki od Bronco oraz narzędzia z firmy Brengun. Nie przejmowałem się zbytnio merytoryką bo raz że to prototyp a dwa że w internecie praktycznie nie ma żadnych informacji o takowej wyrzutni. Całość potraktowałem raczej jako test farb Vallejo bo używałem ich pierwszy raz, i jako takie przypomnienie sobie co i jak po ponad 3 latach przerwy od sklejania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 ciekawy temat i niezłe wykonanie, tym bardziej że to 72 jedyne do czego bym się przyczepił to zmatowiej figurasów, bo ich ubrania się strasznie błyszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Zgadzam się z M.A.V. Przy okazji (trudno przez te blanki ogarnąć kolor) kombiaki LW albo czarne albo ciemnogranatowe ale czapka polowa- u klienta który ja ma- feldblau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi