Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Zestaw z 15. Gołdapskiego Pułku Przeciwlotniczego Link do albumu https://photos.app.goo.gl/s8MAif9tqvA5umg57 Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Tomek Mroczkowski Podmiana linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Link niestety nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 12 Sierpnia 2021 Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Czy ma ktoś z Państwa zdjęcia całego poprada do okola? najlepiej robione jednym aparatem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2021 W dniu 12.08.2021 o 11:04, Grippen napisał: Czy ma ktoś z Państwa zdjęcia całego poprada do okola? najlepiej robione jednym aparatem. pozdrawiam Proszę: https://photos.app.goo.gl/3HbLFMFX9p9d422MA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 W dniu 14.08.2021 o 12:45, Tomek Mroczkowski napisał: Proszę: https://photos.app.goo.gl/3HbLFMFX9p9d422MA Bardzo dziękuję za zdjęcia. Mam do nich 2 pytania. 1. czy zdjęcia są oryginalne nie przycinane? 2. czy znalazłby się zdjęcia poprada z zamkniętymi drzwiami? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 1. Oryginalne 2. nie posiadam, ale da się ze zdjęć zaprojektować schemat malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 witam! raz jeszcze dziękuję za zdjęcia a oto efekty ich wykorzystania. brakuje mi jeszcze tylko zdjęć tylnego zawieszenia. może się znajdzie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Nieźle. fSpy? Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 44 minuty temu, X32 napisał: Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. Wykorzystano Iveco Eurocargo 4x4, wraz z silnikiem Iveco NEF N60ENTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Września 2021 Autor Share Napisano 23 Września 2021 3 godziny temu, Grippen napisał: witam! raz jeszcze dziękuję za zdjęcia a oto efekty ich wykorzystania. brakuje mi jeszcze tylko zdjęć tylnego zawieszenia. może się znajdzie? pozdrawiam 1 października jak będzie na świecie 9 BKPanc to postaram się obfocić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 2 godziny temu, X32 napisał: Nieźle. fSpy? Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. fspy słabo radzi sobie z pokrywaniem kilku zdjęć z różnych kątów . Zdecydowanie polecam ImageModeler 2009. Na każdym zdjęciu oznaczasz punkty wspólne a program buduje współrzędne w 3d. Dużo dokładniej jest uzyskać proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 24 Września 2021 Share Napisano 24 Września 2021 16 godzin temu, Rafał B napisał: Wykorzystano Iveco Eurocargo 4x4, wraz z silnikiem Iveco NEF N60ENTC. zgadza się mam foty eurocargo i jest identyko 14 godzin temu, Tomek Mroczkowski napisał: 1 października jak będzie na świecie 9 BKPanc to postaram się obfocić. będę bardzo wdzięczny za fotki i nie omieszkam okazac czegoś w zamian. jeśli będzie możliwość fotografowania to bardzo bym prosił o fotki (najlepiej po 3-4 zdjęcia na miejsce) 1.miejsc wokół wyciągarki 2. tylnej i przedniej osi 3. przestrzeni gdzie chowa się wyrzutnia (z tym może być najtrudniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 W dniu 24.09.2021 o 10:41, Grippen napisał: zgadza się mam foty eurocargo i jest identyko będę bardzo wdzięczny za fotki i nie omieszkam okazac czegoś w zamian. jeśli będzie możliwość fotografowania to bardzo bym prosił o fotki (najlepiej po 3-4 zdjęcia na miejsce) 1.miejsc wokół wyciągarki 2. tylnej i przedniej osi 3. przestrzeni gdzie chowa się wyrzutnia (z tym może być najtrudniej) Niestety Popradów do oglądania brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grippen Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 W dniu 1.10.2021 o 15:00, Tomek Mroczkowski napisał: Niestety Popradów do oglądania brak. dziękuję za pamięć i zaangażowanie. tak jak obiecałem, chciałbym coś dać od siebie i jeśli ktoś by chciał modelować lub drukować bryły pojazdów z działu ,,walkaround'' to proszę o informację. Ewentualnie mogę prosić admina o wypowiedzenie się. Mogę też dać plik do programu Blender z ustawionymi kamerami (jak na jednym z postów wyżej) i punktami orientacyjnymi. Można cos samemu podlubac. Zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glad Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Witam jak sprawa z modelem wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichybob Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Jestem szczęśliwym posiadaczem tego SPZR mogę pomóc. Co do zawieszenia jest modyfikowane przez AMZ Kutno (wzmocnione), nie te same co przy wozach strażackich. Szczegółów jest dużo przy zawieszeniu. Rozkład plam jest opracowany dla Poprada przez firmę . Jest przewidziany dla niego kamuflaż zimowy i letni . Przy odmalowywaniu cały pojazd dzieli się taśmś malarską na kwadraty wielkości 30 na 30 cm. I dopiero nanosi się plamy. Jak by ktoś trafił model poproszę o wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichybob Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 Zapomniałem dodać że różnica jest też w budowie do 47 modelu i od 48 widać różnicę w zabudowie skrzyni i w rozłożeniu oporządzenia , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi