Tomek Mroczkowski Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 (edited) Zestaw z 15. Gołdapskiego Pułku Przeciwlotniczego Link do albumu https://photos.app.goo.gl/s8MAif9tqvA5umg57 Edited August 28, 2019 by Tomek Mroczkowski Podmiana linku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X32 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Link niestety nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted August 12, 2021 Share Posted August 12, 2021 Czy ma ktoś z Państwa zdjęcia całego poprada do okola? najlepiej robione jednym aparatem. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted August 14, 2021 Author Share Posted August 14, 2021 W dniu 12.08.2021 o 11:04, Grippen napisał: Czy ma ktoś z Państwa zdjęcia całego poprada do okola? najlepiej robione jednym aparatem. pozdrawiam Proszę: https://photos.app.goo.gl/3HbLFMFX9p9d422MA 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 W dniu 14.08.2021 o 12:45, Tomek Mroczkowski napisał: Proszę: https://photos.app.goo.gl/3HbLFMFX9p9d422MA Bardzo dziękuję za zdjęcia. Mam do nich 2 pytania. 1. czy zdjęcia są oryginalne nie przycinane? 2. czy znalazłby się zdjęcia poprada z zamkniętymi drzwiami? pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted August 19, 2021 Author Share Posted August 19, 2021 1. Oryginalne 2. nie posiadam, ale da się ze zdjęć zaprojektować schemat malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 witam! raz jeszcze dziękuję za zdjęcia a oto efekty ich wykorzystania. brakuje mi jeszcze tylko zdjęć tylnego zawieszenia. może się znajdzie? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X32 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Nieźle. fSpy? Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 44 minuty temu, X32 napisał: Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. Wykorzystano Iveco Eurocargo 4x4, wraz z silnikiem Iveco NEF N60ENTC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 3 godziny temu, Grippen napisał: witam! raz jeszcze dziękuję za zdjęcia a oto efekty ich wykorzystania. brakuje mi jeszcze tylko zdjęć tylnego zawieszenia. może się znajdzie? pozdrawiam 1 października jak będzie na świecie 9 BKPanc to postaram się obfocić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 2 godziny temu, X32 napisał: Nieźle. fSpy? Poprad jest na podwoziu Iveco, więc dla szczegółów zawieszenia szukałbym zdjęć gołego podwozia tej marki, nie wiem dokładnie jaki model. fspy słabo radzi sobie z pokrywaniem kilku zdjęć z różnych kątów . Zdecydowanie polecam ImageModeler 2009. Na każdym zdjęciu oznaczasz punkty wspólne a program buduje współrzędne w 3d. Dużo dokładniej jest uzyskać proporcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 16 godzin temu, Rafał B napisał: Wykorzystano Iveco Eurocargo 4x4, wraz z silnikiem Iveco NEF N60ENTC. zgadza się mam foty eurocargo i jest identyko 14 godzin temu, Tomek Mroczkowski napisał: 1 października jak będzie na świecie 9 BKPanc to postaram się obfocić. będę bardzo wdzięczny za fotki i nie omieszkam okazac czegoś w zamian. jeśli będzie możliwość fotografowania to bardzo bym prosił o fotki (najlepiej po 3-4 zdjęcia na miejsce) 1.miejsc wokół wyciągarki 2. tylnej i przedniej osi 3. przestrzeni gdzie chowa się wyrzutnia (z tym może być najtrudniej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 1, 2021 Author Share Posted October 1, 2021 W dniu 24.09.2021 o 10:41, Grippen napisał: zgadza się mam foty eurocargo i jest identyko będę bardzo wdzięczny za fotki i nie omieszkam okazac czegoś w zamian. jeśli będzie możliwość fotografowania to bardzo bym prosił o fotki (najlepiej po 3-4 zdjęcia na miejsce) 1.miejsc wokół wyciągarki 2. tylnej i przedniej osi 3. przestrzeni gdzie chowa się wyrzutnia (z tym może być najtrudniej) Niestety Popradów do oglądania brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grippen Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 W dniu 1.10.2021 o 15:00, Tomek Mroczkowski napisał: Niestety Popradów do oglądania brak. dziękuję za pamięć i zaangażowanie. tak jak obiecałem, chciałbym coś dać od siebie i jeśli ktoś by chciał modelować lub drukować bryły pojazdów z działu ,,walkaround'' to proszę o informację. Ewentualnie mogę prosić admina o wypowiedzenie się. Mogę też dać plik do programu Blender z ustawionymi kamerami (jak na jednym z postów wyżej) i punktami orientacyjnymi. Można cos samemu podlubac. Zachęcam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glad Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Witam jak sprawa z modelem wyglada ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichybob Posted March 13 Share Posted March 13 Jestem szczęśliwym posiadaczem tego SPZR mogę pomóc. Co do zawieszenia jest modyfikowane przez AMZ Kutno (wzmocnione), nie te same co przy wozach strażackich. Szczegółów jest dużo przy zawieszeniu. Rozkład plam jest opracowany dla Poprada przez firmę . Jest przewidziany dla niego kamuflaż zimowy i letni . Przy odmalowywaniu cały pojazd dzieli się taśmś malarską na kwadraty wielkości 30 na 30 cm. I dopiero nanosi się plamy. Jak by ktoś trafił model poproszę o wiadomość. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichybob Posted March 13 Share Posted March 13 Zapomniałem dodać że różnica jest też w budowie do 47 modelu i od 48 widać różnicę w zabudowie skrzyni i w rozłożeniu oporządzenia , 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts