Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wcześniej rozpocząłem temat PL-01, tym razem chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat projektu platformy wielozadaniowej Anders. Dotarłem do informacji, że opracowano prototypy wozu wsparcia ogniowego oraz bojowego wozu piechoty z wieżą Hitfist znaną z Rosomaka. Jeśli posiadacie informację na temat założeń konstrukcji, rozwoju i tego co dzieję się z nią dzisiaj proszę o info w tym temacie. Będę wdzięczny za każde informacje. Oczywiście interesuje mnie również na jakich podzespołach opracowano maszynę (wieża, armata, kadłub, koła, gąsienice, silnik). itp. 

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Napisano

Na portalu "Altair" jest artykuł na temat Pana Królikowskiego a także udostępniony w formie elektronicznej cykl artykułów jaki ukazał się w gazecie "Raport". Dużo zdjęć, schematy itd..   polecam. jak nie znajdziesz to ja postaram sie odszukać "Raporty" i poskanować, tgylko w moim przypadku to będzie trwało...  świetny model ale w 1/25 z tektury, szkoda ze nie nasza ulubiona 35 :)

Napisano

https://www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=4647&q=anders

ale w "ich" wyszukiwarce po haśle "Anders" można i inne znaleźć..

Napisano

Dzięki za info Andrzej. Pytam czysto hipotetycznie i informacyjnie, ale jest np. szansa na "pożyczenie" elementów z innych modeli np. wanna kadłuba, koła, gąsienice (jak w przypadku Kraba na przykład - kadłub k9, wieża AS-90), czy jest to zupełnie nowatorska konstrukcja..? 

Napisano

Zawsze podobał mi się ten pojazd, kiedyś nad tym siedziałem,  poza wycinanką były jeszcze zdjęcia bo ten model ktoś próbował w 1/35 skali wykonać, były też jakieś plany, obecnie "internet" dość dokładnie wyczyszczony jest z tego tematu, jak zresztą i innych. ostatnio próbowałem T34 "niebieskich beretów" czy Su-85 LWP  i "ni ma " bo to jest "wychwalanie komunizmu" jak mi to koleś z ipn nakreślił... Może jednak ktoś się pokusi, ja osobiście chętnie bym taki model popełnił, chociaż zagłębiajac sie w temat i kulisy, mozna sie domyslić.......