Rektor Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Proponuję otworzyć temat o produktach Modelarskiego Świata. Na rynku pojawił się niedawno nowy dostawca artykułów modelarskich służących do patynowania i postarzania dioram i modeli. Jest to polski konkurent dla zagranicznych: MiGa / AK / Vallejo. Zamierzam nabyć i używać produkty tego rodzimego producenta, tak jak innych "naszych" producentów jak Master, Yahuu, IBG. Napiszcie jak się Wam pracuje z tymi specyfikami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rektor Posted September 14, 2019 Author Share Posted September 14, 2019 Minął tydzień od mojego pytanie. Czy nikt z WAS nie próbował zastosować rodzimych dodam produktów Modellers World ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Kup, spróbuj, daj znać. Ja tak robię z produktami, które mnie interesują i nie muszę czekać na opinie innych, która może się okazać nie być w cale pomocną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rektor Posted November 13, 2019 Author Share Posted November 13, 2019 1. Kupiłem jak radzi Kolega. 2. Sprawdziłem - efekt jest OK. Pigment ciemna europejska ziemia brudzi na ziemisto, ciemno, europejsko. Da się zmyć, da się dołożyć. 3. Na opiniach można polegać jak się nie ma kasy - opinia modelarza pozwala na oszczędności, kiedy to finansowo konieczne. Chroni przed wywaleniem pieniędzy. Modellers World mi się widzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 (edited) Dawid (scalehangar182 na to youtube) uzywa z powodzeniem. Sam na próbę kupiłem 2 wasze i kilka pigmentow ale nie miałem okazji uzywac Edited November 19, 2019 by kzugaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Kto ma, poproszę o podobny test, jaki robiłem tutaj. Biały HIPS i posmarować washem, jakieś 2cm wystarczy. Najlepiej obok jeszcze innego produktu/-ów. Nie robić zdjęć, tylko skan płytki po wyschnięciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts