Actros Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 (edytowane) Witam....Chcę pokazać moją pierwszą naczepę REEFER TRAILER, jeszcze nie skończyłem Muszę jeszcze raz pomalować,przykleić do ramy i kalkomania,fotki Edytowane 25 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Chcę kazać moja pierwszą naczepę REEFER TRAILER jeszcze nie skończyłem Actros czy widziasz w tym zdaniu jakiś sens bo ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 (edytowane) Dalej po ostatnim malowaniu,papierową taśmą zamaskowałem do namalowania czarnych pasów w okół naczepy. Fotki: Pozwoliłem sobie pokazać zdiecię JarkS Reefer Trailer nie gniewaj się kolego JarekS że pozyczyłem sobię twoję zdięcie aby pokazać o co mi chodzi:lol: Edytowane 27 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Jestem ciekaw efektu końcowego. Dokładnie podociskaj sobie krawędzie taśmy maskującej, ponieważ farba może się dostać pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Kolego , wzdłuż raczej lepiej maskować pasami a nie jakimis wyrywkami . Popracuj nad swoją pisownią , jak by przeczytać co napisałeś to wynika z tego że ostatnio malowałeś taśma papierową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Wiem właśnie,a właśnie sory że taka krótka realizacja z budowy nie umiem robić dłużej bo długo mi się fotki ładują w imageshack jeszcze raz sorki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Kolego , wzdłuż raczej lepiej maskować pasami a nie jakimis wyrywkami . Popracuj nad swoją pisownią , jak by przeczytać co napisałeś to wynika z tego że ostatnio malowałeś taśma papierową . Wiem właśnie,a właśnie sory że taka krótka realizacja z budowy nie umiem robić dłużej bo długo mi się fotki ładują w imageshack jeszcze raz sorki!!!! A co ma piernik do wiatraka?. KRUGER_MAN wspominał o czymś innym. Na przyszłośc pomyśl, zanim coś napiszesz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Ja tam się nie gniewam, jeśli ktoś moje modele traktuje jako wzór. Uważaj na tą zwykłą taśmę papierową (malarską), bo ona wcale tak dobrze nie trzyma. Lepiej krawędzie maskowane obkleić taśmą Tamiya, bo ona o wiele lepiej trzyma, a sam środek możesz już zakleić taśmą papierową. Tzn, tam, gdzie powierzchnia malowana styka się z powierzchnią, której nie będziesz malował. Cholera, nie wiem, jak to wytłumaczyć - patrząc na Twoje zdjęcie, to tam, gdzie masz w tej chwili obklejone, powinieneś zastosować Tamiye, a resztę maskowania zrobić papierową. No i niestety, maskując taśmą papierową, nie odtłuścisz już modelu przed malowaniem (wodą z płynem), a przydałoby się. Po prostu, taśma papierowa Ci odejdzie pod wodą. Tamiya nie odchodzi. Pozdrowienia. PS Zobacz, jak ja maskowałem: Wszystkie maskowane powierzchnie wzdłużne są z jednego kawałka taśmy (Tamiya). Pod łączenia taśmy (zakładki) lubi podejść farba. Sam agregat chłodniczy malowałem osobno: Został zamontowany na samym końcu: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 . Cholera, nie wiem, jak to wytłumaczyć Nie nadużywaj słów przy dzieciach (joke) Mi chodziło o maskowanie naczepy a nie o relacje , nic do niej nie mam . Sposób jarka jest świetny , tez tak malowałem , jednak przy maskowaniu tylko tasma papierową i nic nie wyszło . Polecam taśme 3M taką jak używa miedzy innymi koksik , na krawedź i potem na to papierowke . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 A i kolego Bilonzo wiesz co ma piernik do wiatraka??? MĄKĘ!!!! : lol : Żart.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 A i kolego Bilonzo wiesz co ma piernik do wiatraka???MĄKĘ!!!! : lol : Żart.... No muszę przyznać, że to Ci wyszło Aż sobie ekran splułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Hehe , pierwsze słysze , ale wiadomo o co Bilonziemu chodziło ^^ . Musisz zrozumieć nas i nasze uwagi .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 A i kolego Bilonzo wiesz co ma piernik do wiatraka??? MĄKĘ!!!! : lol : Żart.... Ajjjj, Kolego Actros... Wogóle nie rozumiesz tego co Ci chciałem przekazać. Takie texty to ja sypałem jak byłem na poziomie zerówki w przedszkolu, więc weź nie szpanuj i te Twoje docinki zachowaj dla siebie... SORKI ZA OFF TOPIC Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Fotki po ostatecznym malowaniu jeszcze jest taśma papierowa bo naczepka schnie.... FOTKI: Po malowaniu już trochę przypomina naczepę Jarka ale jeszcze kalkomania Tył mi jakoś jakoś wyszedł!!! A tu z Actrosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Teraz widzisz, koledzy Ci radzili żebyś bardziej podociskał tasme bo na tych pasach jest nie równo i na agregacie farba troche odleciała;/;/ no ale... Tył jeszcze jakos Tobie wyszedł, no ale to jest Twoja pierwsza naczepka i duza powierzchnia wiec jest przy niej roboty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 (edytowane) Nom ale to jeszcze będę papierem 1200 z wodą szlifował i to zejdzie to wiedziałem że tak będzie. Edytowane 29 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 800 jest za gruby. Ja używam 1200 na wodzie przed kolejną warstwą lakieru. Jak chcesz szlifować gotową warstwę, bez kolejnego malowania, to powinieneś użyć papieru 2000 - 2500 na wodzie, ale to i tak mocno zmatowi powierzchnię. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 800 jest za gruby.Wiem pomyliłem sie brat mi jeszcze wspomniał ale zapomniałem poprawić dzięki JarekS że mi przypomniałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2008 Nom ale to jeszcze będę papierem 1200 z wodą szlifował i to zejdzie Co ci zejdzie, zacieki które powstały jak farba dostała się pod taśmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Dalsza budowa tylko zdięcia nie są za dobre ale chyba coś widać . Fotki Pozdro Actros...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Coś tam widać. Robisz postępy, ale... Byłoby całkiem nieźle, gdyby nie te zacieki. Da się to jeszcze poprawić, ale to nie będzie łatwe. Gdybyś teraz zakleił porządną taśmą (Tamiya) czarne "obwódki" naczepy, zeszlifował wystające czarne zacieki (spod taśmy) i pomalował jeszcze raz na biało byłoby o niebo lepiej. Warunek jednak jest taki, że czarna obwódka dobrze trzyma (dobre przygotowanie podłoża - matowienie i odtłuszczanie). Jeśli tego nie zrobiłeś, to odklejając taśmę od czarnej obwódki, farba może sie zerwać. Szkoda, że nie pomalowałeś felg w naczepie. Będziesz jeszcze nad nią pracował, czy masz w planach coś innego? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Nie wygląda to zbyt ciekawie, ale jest to do uratowania... Pytanie tylko czy chce ci się to naprawić wogóle... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 W kilku miejscach jeszcze przejade papierkiem więcej na środku a na biało nie będe już malował bo mi farby brakło . Pozdro. Actros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A Co to za problem kupić nową farbę ? Niestety Modelarstwo takie hobby duże koszty czasami.Ale chyba lepiej pomalować czy coś naprawić i mieć porządny model ? Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A ja mam jeszcze pytanko do Actrosa... Dlaczego ten Merc ma takie żółte reflektory????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi