Usul Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Pierwszy ukończony samolot, sporo się nauczyłem, widzę, gdzie jeszcze dużo mi brakuje. Największą wada w nim to paskudnie zrobione okopcenia - za dużo, za mocno. Do modelu dorzuciłem rurkę pitota, maski oraz nitkę 0,01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Okopcenia to by uszly model poprawnie zrobiony tylko co to za plamy na kamulflazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 15 godzin temu, Adamo722 napisał: Okopcenia to by uszly model poprawnie zrobiony tylko co to za plamy na kamulflazu. Tzn. ? Standardowe RLM 74 i 75 od gunze/mr hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Do momentu wykonania postarzeń naprawdę nieźle Ci szło. Rażą nie do końca przemyślane srebrne plamki, mające, jak rozumiem, imitować odpryski farby, razi ta czarna farba, mająca dać złudzenie okopceń. Przesadziłeś z odpryskami na śmigle i kołpaku. Za dużo, zbyt nachalnie. Też popełniłem ten błąd, robiąc swój pierwszy model po długiej przerwie, zapaskudziłem go i do dziś nie mogę sobie tego wybaczyć. Przy następnych na pewno pójdzie Ci lepiej. Zrób kilka "na czysto", nie staraj się od razu robić "jak miszcze". Odtworzenie realistycznych śladów użytkowania to naprawdę wielka sztuka, przyjdzie z czasem i kolejnymi modelami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 Ja bym zwrócił uwagę na łączenie połówek kadłuba. Na spodzie to chyba jeszcze widać miejsce wyłamania z ramki. Białe końcówki skrzydeł tez z innej bajki. To pierwszy model? Brawo. Ja bym swojego nie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi