Usul Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Jako, że jeden z kolegów poprosił o zdjęcia Jabo pomyślałem, ze zrobię szybki inbox dla wszystkich potencjalnie zainteresowanych. Pudełko od Jabo wygląda następująco Dalej mamy trochę wyprasek: skrzydła i kadłub Chodź poziom zdetalizowania od "środka: nie jest wybitny, raczej standardowy: Dalej silnik, 2 wersje kabiny itp. Ta część to jednak pójście po niskiej linie oporu... Tutaj wypraska z "drobnicą": Chodź koła raczej trzeba będzie dobrać akcesoryjne... Dalej kilka wersji górnej osłony silnika, lotki, dodatkowe zbiorniki itp. Chodź znów poziomem detali nie poraża, ale jest nitowanie - na plus. Kolejna wypraska to już oszklenie - cieszy mnogość rodzajów: A tu dodatkowe części dodane luzem w woreczki (i przy nich widać lepszą jakość): To Eduard, więc nie zabrakło masek: Cieszy również mnogość kalkomanii (5 wersji!): Blaszki są bardzo ładne - szczególnie tablice przyrządów: Instrukcja - wydaje się bardzo dobra, szczegółowa, podzielona na wiele kroków, uwzględnia i pokazuje różne wersje - spójrzcie sami: I na koniec creme de la creme - wersje w jakich można zbudować miniaturę: Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że komuś się te moje wypocinki przydadzą, a ja wracam do Zera, bo już chyba lakier wysechł Edytowane 10 Października 2019 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Dzięki Usul Widzę, że szumna nazwa „Limited edition” u edka to jednak tylko większa ilość propozycji malowania. Wypraski, co sam zresztą zauważyłeś w komentarzach, są strasznie „nierówne”. Ja mam tę wersję foczki ale w zwykłej wersji i szału nie ma - tak jak tu zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 A czego się spodziewałeś? Limitki na bazie własnych wyprasek w Eduardzie praktycznie zawsze opierają się na jakimś koncepcie związanym z malowaniami (a owych wcale nie ma tu więcej niż w typowym Profipacku), który czasem wymaga dorzucenia jakichś żywicznych drobiazgów, nierzadko dostępnych tylko w danym zestawie - tak jak tutaj fragmenty osłon silnika z filtrami przeciwpyłowymi i specyficzne zbiorniki podskrzydłowe wraz z wieszakami, których to dotychczas nie robił chyba nikt. A marudzenie w kwestii silnika, którego po wmontowaniu w kadłub praktycznie nie widać (przypominam, że przed nim jest coś jeszcze, co dość skutecznie go zasłania), to trochę czepialstwo. Zresztą w tej skali lepszych Fok niż nowa generacja modeli Eduarda nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Nie wiem czego się spodziewałem Jak na razie nigdy jeszcze nie miałem do czynienia z czymkolwiek jakiejkolwiek firmy z dopiskiem „Limited Edition”, dlatego poprosiłem Usula o prezentację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 (edytowane) A ja mam ogólnie niewielkie doświadczenie, więc spisałem swoje luźne spostrzeżenia, w sumie nie miałem żadnych oczekiwań Ale np. opony przyznasz, że najwyższych lotów nie są - widać wylewki z form i ich zdetalowanie jest raczej kiepskie w 72 bywa lepsze. Edytowane 11 Października 2019 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi