konrad1 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Witam wszystkich dzisiaj rozpoczynam budowę Hughes 500MD Tow Defender z kitecha skala 1:24 zdjęcia będę robił samsungiem e250 i aparatem cyfrowym,jak dobrze pójdzie to, będzie też malowany aero na razie go tylko wyszlifuje fotki wrzucę później: A będę wzorował na tym : http://www.combatreform2.com/md500accessories.jpg Tylko że u mnie nie będzie wyrzutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Widze że budowa tego cudaka nareszcie się zaczeła ;) będe bacznie obserwował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Cześć chciałem się zapytać na jaki kolorek walnąć wnętrze ??może mi doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Czekamy na postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Na czarno. Majek - jesteś pewien ? Nie czasem ciemno szare ? ;) Gdzieś miałem bardzo fajną fotke wnętrza tej wersji ale szukam, szukam i znaleść nie mogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 No jak byś znalazł był bym ci bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Nie czasem ciemno szare ? ;)Wyblakly czarny, ciemno-szary, cos w ten desen... Jak znajdziesz fotke, to wrzuc koniecznie. Coprawda w najblizszym czasie juz mi sie nie przyda, bo etap malowania wnetrza mojego jajeczka mam daleko za soba (pomalowalem na jasnawy szary, zrobilem to celowo, zeby troche tchnac zycia w to wnetrze), ale takie materialy zawsze warto miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 No i kolejna aktualizacja dziś pomalowałem budę ale stwierdziłem że będzie trzeba malować jeszcze raz zobaczyłem że zegary nie pasują do kokpitu :/ ale wszytko zobaczycie na fotkach.: A tu kokpit: Z góry sorry za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Coooooooooooooooo ! te zegary to chyba od innego modelu :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Powiedz mi, po co pomalowales kadlub przed sklejeniem? Za duzo farby masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Ale ja zawsze maluje przed sklejeniem,no właśnie też się dziwiłem że takie duże zegary są i nie wiem co mam z tym zrobić ?? może mi doradzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Ale ja zawsze maluje przed sklejeniemNo tak, ale ja bym sie chcial dowiedziec, czemu tak robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Nie wiem ale od kąd zaczełem sklejać modele to zawsze malowałem przed sklejeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 I nigdy nie dalo Ci do myslenia to, ze pozniej, po sklejeniu musisz malowac jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Nie wiem ale od kąd zaczełem sklejać modele to zawsze malowałem przed sklejeniem Może przed rozpoczęciem sklejania powinienień zasięgnąć nieco wiedzy jak się to robi. W internecie jest tego od groma, np http://www.aircraftresourcecenter.com/ i forum tej witryny. Można też poszukać za pomocą google. Wystaczy chcieć i wykazać sie samodzielnoscią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 No złożyłem wnętrze ale tak na sucho chciałem zobaczyć jak będzie to wszystko wyglądało oto fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 No i kolejny update pomalowałem śmigła i środek prace idą bardzo powoli,ale za to bardzo starannie oto foteczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Dzisiaj wykompałem szyby w sidoluxie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 ciekawa maszyna, ciekawa, tym bardziej skala... tylko po cóż malować przed sklejeniem?? przecież trzeba po sklejeniu pewne miejsca wyrównać, podszpachlować, wyszlifować, poprawić itd.... potem podkład.... nie wnikam w szczegóły bo wszyscy wiedzą. A tak... będziesz miał podwójną robotę... ale śmiglak ciekawie się zapowiada, powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi