Trojan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Witam i zapraszam do śledzenia nowego projektu. Doskonale znany i popularny model Ferrari. Raczej będzie to seria bez zbędnych fajewerków. Odstępstwem od reguły może być kolor. Korci mnie wersja w kolorze Gun Metal (ostatnie foto). Ale jeszcze nie podjąłem decyzji. A na razie na tapecie silnik. Edytowane 14 Listopada 2019 przez Trojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Wyjdzie Bajka.... Rób ten kolor a nie standard czerwony.... Zawsze to przykuje oko... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Masz chłopie zdrowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Kawałek tylnego zawieszenia po dopracowaniu. Element oryginalny z zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Prawie jak Chip Foose tylko 24 razy mniejszy Mega robota, silnik jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Decyzja podjęta. Co myślicie? Plan jest taki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Nietuzinkowo więc fajnie, ja bym tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Kolor wygląda dobrze. Osobiście bym poszedł w czerwone dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 Gratulacje To rozumiem. Dla mnie taki warsztat to modelarstwo w czystej postaci. W odróżnieniu od sklejactwa. To jest to, co tygryski lubią najbardziej. Tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 Obserwuję i czekam na postępy prac bo zapowiada się bardzo ciekawy projekt. Co do koloru to jak najbardziej. Przecież paleta Ferrari nie obejmowała tylko czerwonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 Po zdrowotnej przerwie nadrabiam straty Wnętrze komory pod silnikiem wykończone kalką kevlarową. Osłony termiczne z papierku z paczki fajek. Idealnie się sprawdza. Brudzing wykonany pigmentami AK. Wash olejny AK. Dorobione przewody do chłodnic Tylna przegroda i tunel pokryty flockiem Maskowanie deski rozdzielczej Do pokrycia deski użyłem proszku do Embossingu. Flock był "za gruby. Deska finalnie pryśnięta delikatnie Zero Charcoal Texture Całe wnętrze kokpitu pokryte carbonową kalką. Silnik na swoim miejscu Poprawka foteli. Dorobione przelotki pasów w boczkach i poprawiona tapicerka. Niestety kevlarowa kalka nie nadaje się do niczego. Dramat jakiś. Może trafiłem na wadliwy egzemplarz. Za cholerę nie da się tego położyć na obłych powierzchniach. Kalka pęka, marszczy się. Nie pomaga suszarka ani chemia. Druk rozmywa się pod lekkim dotknięciem pędzla. Zmarnowany czas. Zatem konstrukcja fotela zostanie pokryta carbonem, co nie jest jakimś grzechem bo takie fotele też były montowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 Ogólnie mi się podoba, choć uważam, że efekt na desce i tak za mocny. Ale to tylko moje zdanie i nie bierz tego do siebie. Pytanie mam o te trawionki wiatraków - to Twój wyrób, czy jakiś gotowy zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 12 Grudnia 2019 Share Napisano 12 Grudnia 2019 Świetnie, podziwiam Twoją pracę. Ja za to mam pytanie jaką farbą malowałeś piasty? Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2019 21 godzin temu, BCI Batou napisał: Pytanie mam o te trawionki wiatraków - to Twój wyrób, czy jakiś gotowy zestaw? To gotowy zestaw z HobbyDesign 2 godziny temu, Browarek90 napisał: Ja za to mam pytanie jaką farbą malowałeś piasty? Tamiya X-31 Titanium Gold 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2020 Drobne postępy. Skończone wnętrze z fotelami i resztą kabiny. Karoseria już z docelowym kolorem. Na horyzoncie widać już finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 Zawieszenie, detale silnika - robią wrażenie. Wnętrze - wierzę, że na żywo efekt jest super. Niestety macro jest bezlitosne dla flocku i struktur jemu podobnym... Kolor na kaście to srebrny? Myślałem, że zrobisz taki szaro-grafitowy jak z pierwszej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2020 6 minut temu, Messer napisał: Zawieszenie, detale silnika - robią wrażenie. Wnętrze - wierzę, że na żywo efekt jest super. Niestety macro jest bezlitosne dla flocku i struktur jemu podobnym... Kolor na kaście to srebrny? Myślałem, że zrobisz taki szaro-grafitowy jak z pierwszej fotki Dzięki za miłe słowo. Faktycznie to macro jest irytujące. Na żywo to zupełnie inaczej wygląda. Kolor to grafit, dokładnie Tamiya Gun Metal TS-38. Może na zdjęciu wyszedł jaśniej. Na razie jest położona jedna warstwa satynowego bezbarwnego i nie jestem pewny czy nie za bardzo się jeszcze "świeci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Może to wina tła. Z ciekawości - możesz zrobić na czarnym tle zdjęcia kasty? Co do bezbarwnego - ja jestem za matową wersją Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 No i chyba ostatnie zdjęcia z warsztatu. Zostały jakieś duperele i można składać w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Zeszlifuj jeszcze ten szew na oponkach i nie będzie się do czego przyczepić. Model pierwsza klasa (czy może pierwszy sort?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2020 4 godziny temu, BCI Batou napisał: Zeszlifuj jeszcze ten szew na oponkach i nie będzie się do czego przyczepić. Model pierwsza klasa (czy może pierwszy sort?). Pozdrawiam Tak, tak. Dołożę też leciutki wash. Zwłaszcza, że są oznaczenia na bokach opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Lutego 2020 Autor Share Napisano 5 Lutego 2020 Temat skończony. Jakoś tylko nie mogę się zebrać za sesję do Galerii. Muszę jeszcze rozwiązać mały kłopot. Nie domyka się klapa silnika. Mimo, że wszystko sprawdzałem 2 razy, po finalnym montażu coś jest nie tak. Kilka fotek z zaimprowizowanego garażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Lutego 2020 Share Napisano 5 Lutego 2020 Świetny pomysł z tym tłem garażowym Z tą klapą to faktycznie lipa - nie da się gdzieś magnesów neodymowych umieścić by "dociskały" klapę silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Lutego 2020 Share Napisano 5 Lutego 2020 no też jestem za ratowaniem klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi