Marudek Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Hej! pezetel, dopiero dzisiaj zobaczylem Twoja odpowiedz... Wczoraj udalo mi sie dodac tlumiki plomieni. Wystarczylo uzyc odpowiedniego materialu (koszulka od drucika) i sciac od spodu. Dzis skroce troche lufy. Ponadto doczepilem zbiornik, owiewke, maszty anteny i psiknalem wszystko matem. Biale krzyze na wierzchu plata moglyby wyjsc lepiej. Blad polega na tym, ze kalki Revella wydrukowano na matowej folii - dlatego odstaja od reszty psiknietej uprzednio na polysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Witam. A nie dałoby się wywalić tych luf i zrobić nowe? Prawdę mówiąc te, które są wyglądają trochę szpetnie - są zbyt grube, i należałoby je skrócić o połowę - a szkoda, bo model zapowiada się całkiem nieźle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 Hej pezetel! Wczoraj juz przymierzalem sie do tego zeby skrocic lufy, kiedy w instrukcji zobaczylem, ze lufy siegaly do linii podzialu blach dokladnie jak w moim modelu. Moze to tylko jakis blad w schemacie instrukcji, ale chyba juz tak zostawie. Pewnie to z niecierpliwosci, bo juz zaczalem nowy model i chcialem miec juz mesia z glowy. Model uwazam za skonczony. Nie jestem z niego w pelni zadowolony. To dopiero moj drugi model w 1/48 (jesli to moze byc jakas wymowka ). Od poczatku popelnilem w nim kilka bledow, ktorych nie da sie naprawic. Zly kolor wnetrza nie zbil mnie calkiem z tropu, ale juz wiedzialem, ze cokolwiek zrobie - to juz nie bedzie model idealny... Mam jednak nadzieje, ze to czego sie nauczylem podczas tej budowy wyjdzie na dobre moim kolejnym projektom. Dziekuje wszystkim, ktorzy tu zagladali za zainteresowanie cenne uwagi i pomoc. Bez Was ten model nie bylby taki jaki jest - tzn. bylby pewnie gorszy... Mysle tez, ze po kilku przerobkach udalo mi sie z tego zestawu Revella wycisnac wiecej niz dalby model prosto z pudla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 No te lufy to tak sobie. Średnio mi sie podobają. Ja bym je zmienił, ale jak uważasz. Czekamy na galerię No i model w sumie jest udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi