czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Drugi już czołg. Tym razem sprawdzałem farbkę MiG-a dedykowaną do pojazdów ZSRR oraz czy podołam segmentowym gąsienicom. Myślę, że wyszło w miarę przyzwoicie jak na drugi czołg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Kolejne zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Wygląda jak z czekolady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Użyłem dark Brown Wash for green vehicles AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Po pierwsze to pytanie czy czołg jest zielony czy brązowy(światło!!!)? Smugi, wszędzie smugi po pędzlu. To powstało na etapie malowania czy ścierania łosza? Na tyle na ile jakość zdjęć pozwala mi ocenić to wydaje mi się, że osiemdziesiątka wyszła Ci o wiele schludniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 16 Listopada 2019 Autor Share Napisano 16 Listopada 2019 Zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Listopada 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2019 Wygląda, jak by ktoś go podtopił nad płomieniem... Plus za eksperymentowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Wygląda jak byś łosza nie wycierał tylko zalał cały model i tak zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Napisz może co i jak robiłeś krok po kroku, żeby następnym razem wyeliminować te smugi i efekt czekolady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 16 Listopada 2019 Autor Share Napisano 16 Listopada 2019 1. Położyłem farbę z MiG-a dwie cienkie warstwy. 2. Wash AK. Położony pędzlem prosto z opakowania. Bardzo cienką warstwą. Nie wiedziałem tylko czym go zetrzeć. Teraz przerzucę się na panel liner Tamiya czarny. To chyba lepszy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Listopada 2019 Share Napisano 16 Listopada 2019 Po skończeniu malowania trzeba położyć lakier bezbarwny (najlepiej błyszczący) - inaczej goła farba chłonie wash i możliwe jest że już nie będzie się go dało usunąć. Z panel linerem tamki też mogą być kłopoty bo słyszałem o przypadkach gdzie wgryzał się nawet w błyszczący lakier. Najlepiej pozostać przy washu, który już posiadasz i zakupić white spirit i nim ten wash ścierać. Oglądnij też filmiki, których pełno w necie jak taki wash nakładać i pozbywać się jego nadmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi