Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kit Airfixa wymyślony w 1970 roku. Bardzo ubożasty, ale podobnie jak w przypadku innych aut sprzed IIWW

posiadający swoiste piękno i potencjał bazy do waloryzacji. Mój zestaw pochodzi z 1990 roku i charakteryzuje się przede wszystkim zielonym łamliwym plastikiem...

s-l1600.thumb.jpg.9cd148be227d4e244e19b18605fb1c23.jpg

Budowę rozpoczęto od rozklejenia tego co Niemiec skleił :)

3.thumb.jpg.104543f1463fcff5a01210e7320473b7.jpg

Popatrzyłem po internetach...

6.thumb.jpg.6de9ae463f268f60dbec345b065c48b6.jpg

i stwierdziłem, że silnik zestawu jest mega ubogi.

Skleciłem na powrót silnik i sprężarkę dodając około 200 elementów od siebie :)

IMAG1320.thumb.jpg.8ef90b3c48a1c92d844649175d6d77eb.jpg

C.d. nastąpi przy czasie...

Napisano

Jakieś plany co do wyścigu i kierowcy? W/g mnie najciekawszy jest samochód Henry Birkin'a z Grand Prix Francji 1930, pozbawiony wszystkich błotników, świateł itp :D

4.5L.Bentley.Blower.Sir.Henry.Birkin.1930.French.Grand.Prix.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Super!

Napisano

Na resorach jest nić a na to jeszcze poszły objemki(nie wiem jak fachowo się to nazywa). Oprócz bardzo fajnego modelu widzę też ciekawy warsztat modelarski. Pozdrawiam i podglądam dalej.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Mi za to bardzo podoba się ten koziołek pod przednią osią :) Robiłeś go wzorując się na jakichś zdjęciach, czy bardziej na czuja? Chodzi mi głównie o kształt i formę całości.

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, PiterATS napisał:

Mi za to bardzo podoba się ten koziołek pod przednią osią :) Robiłeś go wzorując się na jakichś zdjęciach, czy bardziej na czuja? Chodzi mi głównie o kształt i formę całości.

2x patyczek od lodów + 4x patyczek z Orlenu + 2x wykałaczka + 8x śrubki M1

Edytowane przez primabaleron
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...