Constructor Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 . Co do fotek to walę je na AUTO i potem wrzucam do szaka w takiej rozdziałce jakiej są, a nie znalazłem jeszcze takiego programu, który by skalował np zaznaczone 100 zdjęć na raz, Oto rada przynajmniej w WinXP zaznaczasz zdjęcia i klikasz zeby wysłać je mailem Outlook powinien od razu zapytać czy zmniejszać rozmiar czy wysłac w oryginale wtedy zaznaczas swoj rozmiar i slesz do siebe... potem je zapisujesz z owrotem na dysku i masz wszystkie wyskalowane i małe! Bardzo banalne wręcz rozwiązanie ale szybkie i przydatne polecam! pozdrawaiam Po czym Outlook zasyfia mi kompa... powodzenia... Wystarczy w szaku zaznaczyć opcję skalowania bez uruchamiania majkroszitowskich bubli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 johny no jest troszkę nie dopracowany :( Viking81 będziesz miał troszkę roboty ja na razie zawiesiłem projekt, ale za tydzień z nim powinienem ruszyć, ale nie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tepe31 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 eeeeee tam nie zaśmieca. Trzeba tylko umieć wspólpracować i kontrolować. no chyba że mas na myśli przechowywanie twoich maili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 tepe31 wolę mozillowe produkty, jakoś mnie majkroszit nie przekonał, teraz zastanawiam sie nad Safari - ponoć dobra przeglądarka lepsza od Firefoksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Pomocy! Mam problem z wykonaniem tzw. linii podziału. Nigdy wcześniej tego nie robiłem. Zaznaczyłem wszystkie linie na czarno, nakładam delikatnie aerkiem farbę, a linie i tak znikają - całkowicie znikają. Powiedzcie mi jak się wykonuje te linie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Pomocy! Mam problem z wykonaniem tzw. linii podziału. Nigdy wcześniej tego nie robiłem. Zaznaczyłem wszystkie linie na czarno, nakładam delikatnie aerkiem farbę, a linie i tak znikają - całkowicie znikają. Powiedzcie mi jak się wykonuje te linie? Witam! Ja używam od niedawna wykonanego własnoręcznie urządzenia wykonanego z kawałka drutu stalowego ,którego jeden koniec jest zagięty w taki haczyk a drugi koniec jest oprawiony w drewnianą rękojęść. Następnie tym haczykiem delikatnie trasuję linie używając metalowej linijki, lub szablonu zrobionego z karty tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 sianko generalnie chodziło mi o nakąłdanie farby ale dzieki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Zaznaczyłem wszystkie linie na czarno, nakładam delikatnie aerkiem farbę, a linie i tak znikają - całkowicie znikają. Znikaja Ci linie pre-shadingu, nie? A wiec chyba malujesz niezbyt delikatnie. Byc moze zbyt gesta farba, co powoduje dobre krycie powierzchni. W tym przypadku, niekoniecznie porzadane. Tez mam z tym klopoty. To kwestia treningu i wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 erkamo używam Vallejo Air - kolor aluminium, nakładam 20 cm od modelu pierwszą warstwę, a potem miejsca "poza" liniami i nic nie idzie... praktyka i jeszcze raz praktyka - wiem to. Ostatnia próba wyszła lepiej, ale jeszcze dużo pracy mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Czyli robisz jakis kamuflaz bez kamuflazu. Tzn. Alluminium. Przyznam, ze jeszcze nie robilem takiego aerografem. To chyba zupelnie inna beczka niz zwykly kamuflaz? Nie wiem czy taki normalny pre-shading funkcjonuje odpowiednio z farbami metalizujacymi? Jakas porada od speca by sie przydala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Ok zrąbałem cały model, brak mi już sił, teraz to już tylko kret... Jak się okazało model najpierw nie przyjął lakieru na farbę, potem zrąbałem wash i model wygląda jak... no kurcze odrapany i pomalowany pędzlem do ścian :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 w kwestii hurtowej zmiany romiaru fotek to polecam: ImageResizerPowertoySetup dodaje się do menu kontekstowego pod myszkę, można zmieniać rozmiar pojedynczej fotki lub całego katalogu naraz (działa tylko pod WinXP - pod Vistę jest nieco gorszy vso_image_resizer ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 hanadam dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi