jakub476 Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 In-box: Tym różni się wersja "Special Edition" Z tyłu carbonu są już szablony. Tamiya dostarcza części i kalkomanie do zbudowania wczesnych samochodów z numerami 22 i 23. Tak wygląda wczesny #22: A ja zamierzam zbudować takiego: Muszę zatem przerobić przedni zderzak, nadkola i obniżyć nogi skrzydła. Pierwsze efekty: Po dalszym oglądaniu zdjęć pierwowzoru stwierdziłem jednak, że zrobione prze zemnie nadkole jest za wąskie i za kanciate, więc je usunąłem. Zrobiłem od nowa, oba naraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Siadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Będzie co ogladacWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2019 Zewnętrzny kształt nadkoli gotowy, teraz pracuje nad linią podziału przy drzwiach, następnie pozostanie wstawić poprzeczki. Wywierciłem w karoserii otwory pod zapinki i nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Grudnia 2019 Share Napisano 25 Grudnia 2019 Bardzo skrupulatne podejście do tematu Fajnie się to ogląda - motywujesz do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 25 Grudnia 2019 Share Napisano 25 Grudnia 2019 Zapowiada się ciekawie. Będę oglądał mimo że uważam że najlepszy GTR to R32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 Czy krzywizna nadkoli, tych przerobionych, powstawała na jakimś kopytku? A może jest jeszcze jakiś inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 no wygląda to ciekawie - będę śledził Twój warsztat z dużym zainteresowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2019 22 godziny temu, GTiStyle napisał: Czy krzywizna nadkoli, tych przerobionych, powstawała na jakimś kopytku? A może jest jeszcze jakiś inny patent? Ręcznie na oko, z delikatnym podgrzaniem dla utrwalenia. Pomalowałem felgi, chyba jeszcze dodam kawałki taśmy aluminiowej w formie BMF, bo na wszystkich zdjęciach miał coś poprzyklejane na rantach. W międzyczasie złożyłem lawetę z Aoshimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Wszystkie elementy zrobione, teraz pozostaje wszystko idealnie wyrównać i wygładzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Bardzo ładnie Ci wychodzi, czym szpachlujesz? Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 Ogólnie nadkola były wklejone na CA z aktywatorem i większe luki tez nim wypełnione, na to kładłem Epoxy Putty Tamiyi, tak samo jak na przednim zderzaku widać tę żółtą masę. Końcowe np. mikrodziurki wypełniam zwykłą szarą szpachlówką Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 Dzięki właśnie o takie mikrodziurki mi chodziło bo do większych ubytków wydaje mi się że opanowałem CA. Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 Jest tu ktoś kto ma ten model i planuje albo już złożył wersje z numerem 23? Potrzebuję tej małej kalkomanii 22 na tylna klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi