Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z Pancerki chyba jeszcze tutaj nic nie wstawiałem - poniekąd nie ma się co dziwić ponieważ praktycznie jej nie sklejam; ostatnio zmotywowałem się do popełnienia kilku pojazdów ponieważ od dwóch lat jestem również instruktorem modelarstwa a młodzież lubi różne tematy więc trzeba było się podciągnąć; Model wykonany prosto z pudła bez żadnych dodatków (widziałem silnik - pewnie jeszcze wrócę do tego modelu kiedyś ale z otwartą klapą - tym razem za późno się kapnąłem) Miniatura pomalowana jest wg szkoły Artura Wałachowskiego po wnikliwym obejrzeniu jego warsztatów; Pactra + gotowy łosz AK - 'truck wash' w zwiazku że tamet dla mnie nieco obcy wasze uwagi mile widziane.  

IMG_3735.JPG

IMG_3737.JPG

IMG_3739.JPG

IMG_3741.JPG

Napisano

Spotter jak zwykle przesadza!

Model jest fajny! Nie przesadzony i bardzo podoba mi się malowanie. Tak powinno być! 

A o czym myślałeś jak malowałeś maskę, to mnie g.... obchodzi.

Mariusz

Napisano
34 minuty temu, Spotter napisał:

.....Tylni zapas bardziej usyfiony niż koła jezdne. 

no właśnie - tu mnie bardzo interesuje jak sobie z tym radzicie? dajmy na to że 'błocimy' koła jezdne a co robicie z zapasami - wiadomo nie mozna ich zostawić trzeba przykurzyć - abstrahuje od metody i szuwaxów jakich używacie - czym sie kierujecie - dajecie np ten sam odcień co błoto tylko subtelniejszy?; dajecie po prostu przykurzenie?

poza tym zgadzam się z uwagami za które dziękuje  

Napisano
4 godziny temu, Spotter napisał:

W skrócie - przeciętny.

Przeciętny?
Ale czy nie uważasz, że bije na głowę pierwsze pojazdy z Twojego portfolio, czyli T-64, Shermana i Pz II...

3 godziny temu, tombie01 napisał:

jak sobie z tym radzicie?

Najlepszym rozwiązaniem jest podglądanie zdjęć pojazdów rzeczywistych.

Napisano

Czołem Modelarze!

Ja podpatruję stare zdjęcia, kroniki, filmiki oraz modele na innych forach. Poza tym trochę kombinuję i ruszam wyobraźnię.

Ten modelik jest mocno ok. A te niedoróbki w budzeniu są łatwe do usunięcia!

Jednym słowem "ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić" ale brudzenie opon trochę można poprawić i będzie git!

Napisano (edytowane)

Mam ten sam model tylko z FtF w 1:72.

Jaki kolor Pactry kolega użył? 

Ja mam 107 i jest ciemniejszy.

I przy okazji na tych cienkich jakby to ująć rurki za reflektorami ich końcówki to biały ?

Model mi się podoba.

Edytowane przez czolgista86pl
Napisano
3 minuty temu, Spotter napisał:

coraz mniej mi się podobają. 

Ale je zostaw! Będziesz widział od czego zacząłeś.

4 minuty temu, Spotter napisał:

No i efekty chyba widać, nieprawdaż?

Widać :super: dlatego wspomniałem tylko o tych trzech pierwszych