Trojan Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Model pojawił się na rynku już jakiś czas temu ale nie zanotowałem relacji z in-boxu. To pozwolę sobie uzupełnić. Tak na dobrą sprawę nie ma co się rozpisywać. Model, jak na najnowsze Tamki klasa sama w sobie. Pojawiają się już pierwsze wrażenia i relacje z budowy. Same zachwyty. Wypraski są świetne. Detale i jakoś odwzorowania na najwyższym poziomie. W zestawie kalki z różnymi wariantami pasów. Czego mi zabrakło na pierwszy rzut oka? Widziałbym w tym zestawie dodatkowe blaszki (siatki) np, do wlotu powietrza w zderzaku przednim. Ale jak rozumiem to ukłon w stronę mniej doświadczonych modelarzy. Model na półce mam już jakiś czas ale śledzę rynek w poszukiwaniu jakich dodatków. Jak na razie pojawił się zestaw od Scale Motorsport. Jednak cena jest mocno zaporowa IMO i chyba sobie daruję. Ponad 500 zł to kwota wyższa niż sam model. Ciutkę przesadzili. Jest również mnóstwo kalek ale to do wersji Le Mans w wydaniu Revella. Na dniach zabieram się za budowę więc więcej szczegółów będzie można poznać w moim warsztacie. A na razie zapraszam do zapoznania się z zawartością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Ten zestaw od SMS jest do Revell'a. Do Tamiyi jest zestaw od Hobby Design, zawiera wszystkie potrzebne siatki. https://www.bnamodelworld.com/model-cars-motorcycles-detail-up-sets-hobby-design-hd02-0389?zenid=beeb2fb1a66d9300c2e6201f3a0e23e5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek-M1 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Mam ten zestaw jednym slowem klasa czekam na blaszki ktore juz lecą do mnie i chce się zabrać za niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Zestaw raczej nie jest nowością w miarę nowym produktem jest blacha z Hobby Design Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted January 6, 2020 Super Moderator Share Posted January 6, 2020 O, wow! Piękna maszynka 9 godzin temu, Trojan napisał: Na dniach zabieram się za budowę 20 minut temu, Irek-M1 napisał: chce się zabrać za niego Czekam na Wasze relacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 6 godzin temu, Irek-M1 napisał: Mam ten zestaw jednym slowem klasa czekam na blaszki ktore juz lecą do mnie i chce się zabrać za niego. No a 23-ci sam się nie zrobi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 7 godzin temu, jakub476 napisał: Ten zestaw od SMS jest do Revell'a. Do Tamiyi jest zestaw od Hobby Design, zawiera wszystkie potrzebne siatki. https://www.bnamodelworld.com/model-cars-motorcycles-detail-up-sets-hobby-design-hd02-0389?zenid=beeb2fb1a66d9300c2e6201f3a0e23e5 Super! Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 Przepraszam, że tak post pod postem. Znalazłem jeszcze kalki carbonowe Kalki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 wszystko włącznie z kalkami można kupić w sklepie Banzai-Cars nie trzeba bulić 70 zł za przesyłkę tylko 5 za list Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek-M1 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Sorry w tym sklepie teraz nic nie kupisz do tego modelu. Dwukrotnie zadałem pytanie i nie dostałem odpowiedzi. Kupiłem w Azji tak więc blaszki będą na dniach. A w kwestii Miga to samochody to przerywniki, obecnie na tapecie Ferrari Enzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 36 minut temu, Irek-M1 napisał: A w kwestii Miga to samochody to przerywniki, obecnie na tapecie Ferrari Enzo Śledząc warsztat MiGa to spodziewam się, że Enzo będzie miało ruchome tłoki w silniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek-M1 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 nie to jak pisałem przerywnik owszem nie prosto z pudła 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts