sebastain Napisano 12 Lutego 2020 Autor Share Napisano 12 Lutego 2020 16 minut temu, Artek82 napisał: Takie cuś znalazłem, może się przyda No piękne! Dzięki! To ja też się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 Skrobię komory podwozia. Zrobię fragment dźwigara i mocowanie goleni podwozia. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 29 Lutego 2020 Autor Share Napisano 29 Lutego 2020 Czasu mam ile mam. Próbuję odtworzyć dźwigar i wnęki podwozia. Już prawie umiem strugać małe detale, tylko z zapałkami coś mi nie gra. Kolega Rymulus chyba ma większe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 Bo moje zapałki są z CCCP, tam wszystko było największe Kratownica mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 1 Marca 2020 Autor Share Napisano 1 Marca 2020 Jeszcze kilka detali wnęki podwozia. Oczywiście dopiero na zdjęciach widzę jakie to krzywe... Wnęki odtwarzałem na podstawie kilku zdjęć, nie miałem na nich wielu elementów, niektóre zaimprowizowałem. Zawsze mogę się pocieszać, że jest i tak ciut lepiej niż tylko "z pudełka". Parę informacji technicznych - dźwigar zrobiony z ramek wyciągniętych nad ogniem. Zróżnicowanie grubości zrobiłem prędkością wyciągania. Ścianki wnęki - to HIPS 0,25. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 6 Marca 2020 Autor Share Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Nastąpiła drobna korekta kształtu blach za silnikiem. W modelu blachy te są trójkątne a na samolocie - trapezowe. Edytowane 6 Marca 2020 przez sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Marca 2020 Autor Share Napisano 14 Marca 2020 Szybka wrzutka. Podloga kabiny się robi. Równolegle koryguję kształt kadluba. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 Kolejna wrzutka baaardzo mizernego postępu prac.Musiałem skorygować kształt kadłuba za kabiną. Model ma za długą owiewkę, więc i otwór w kadłubie jest za długi. Trochę skróciłem ten otwór, doklejając wygięty odpowiednio HIPS. Poza tym dorobiłem kratownicę kadłuba, którą zakryję panelami Na podłodze kabiny zrobiłem imitację brezentowych osłon drążków i pedałów. No i dorobiłem pedały steru kierunku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi