Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Dzień Dobry, dzisiaj pierwszy raz w życiu zakupiłem aerograf modelarski marki Fengda, model BD-130 i jestem bardzo rozczarowany. Do pierwszego pokrycia modelu Abrams m1a2 marki Tamiya chciałem użyć farby marki Humbrol z dedykowanym rozcieńczalnikiem od tego samego producenta. Wymieszałem obydwie ciecze w proporcji 2:1 ze sobą i zamiast farby leci same stężone powietrze. Jak to zobaczyłem umyłem cały aerograf rozpuszczalnikiem i zalałem zamiast farby olejnej, farbę akrylową marki Pactra, którą uprzednio rozmieszałem z wodą. Efekt był taki sam. Jestem bardzo zawiedziony, proszę o pomoc. (Później do zbiorniczka wlałem samą czystą wodę, też nie było efektów). Edit: Po kilku próbach z płynem do naczyń rozcieńczonym z wodą aerograf od czasu do czasu pluje, ale zdarza się to bardzo rzadko. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Karol_1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Bąbelki w zbiorniczku są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 A cofa się igła jak odciągasz spust do tyłu? Może igła jest niedokręcona? Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Albo uszczelka igły przekręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 10 minut temu, grane napisał: A cofa się igła jak odciągasz spust do tyłu? Może igła jest niedokręcona? Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Tak, cofa się, co w takim przypadku zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 15 minut temu, Tap-chan napisał: Bąbelki w zbiorniczku są? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 A pokrętło na koncu masz odkręcone? Może igła ma za mało miejsca żeby się cofnąć? Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Teraz, grane napisał: A pokrętło na koncu masz odkręcone? Może igła ma za mało miejsca żeby się cofnąć? Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Całoś wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Czego używasz do zasilenia w powietrze aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 26 minut temu, Karol_1234 napisał: Nie BARDZO PRZEPRASZAM JEDNAK SĄ BEBELKI NIE ZAUWAŻYŁEM ICH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 15 minut temu, Tomek Mroczkowski napisał: Czego używasz do zasilenia w powietrze aerografu? Tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Jeżeli są bąbelki, to powietrze się przedostaje. Albo dysza może być niedokręcona (achtung!)/nieuszczelniona, albo aircap wystaje ponad końcówkę dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 1 minutę temu, Tap-chan napisał: Jeżeli są bąbelki, to powietrze się przedostaje. Albo dysza może być niedokręcona (achtung!)/nieuszczelniona, albo aircap wystaje ponad końcówkę dyszy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_1234 Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 8 minut temu, Tap-chan napisał: Jeżeli są bąbelki, to powietrze się przedostaje. Albo dysza może być niedokręcona (achtung!)/nieuszczelniona, albo aircap wystaje ponad końcówkę dyszy. Już chba znalazłem wynowajcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Parapet? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi