tankista17 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Koło kompleksu Włodarz (projekt Riese) niedaleko Walimia stoi kilka maszyn (własność prywatna) Jest tu jeszcze jakiś czołg ale go nie zastałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 tankista17, w zeszłym roku też odwiedziłem to miejsce Ten czołg jeździ jako atrakcja (można nim się przejechać) kilka kilometrów od kompleksu Reise. Być może potem zjeżdża do bazy Co do czołgów we Wrocku, to o ile dobrze pamiętam, to są ich cztery, po 2 przy dwóch wejściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Ten czołg jeździ jako atrakcja (można nim się przejechać) kilka kilometrów od kompleksu Reise. O #$@%&!!! Jaki to jest czołg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Teraz nie mam pewności. Wydaje mi się, że był to T-55 i mają chyba też T-72. Nie wiem jak wyglądają ceny teraz, ale kosztowało to około 150 zł za 10 minut dla 5 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ulżyło mi bo nie wywalilbym tyle kasy na przejażdżkę pięcio minutową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Może znawca nie jestem, ale jeździ sie tu i ówdzie i rozgląda po okolicy. NA trasie Koszalin-Słupsk jest firma "sako" i przy tej firmie(jest ona na takim wzgórzu ale nie da się nie zauważyć) stoi pokaźna kolekcja działek i kilu czołgów. Dokładnie tak. Byłem tam nie dawno i oto kilka fotek z jego kolekcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Jadąc raz do gdyni po drodze spotkałem pomnik z t-34/85 ale z przyciętą lufą bo za blisko drogi stał hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 NA trasie Koszalin-Słupsk jest firma "sako" i przy tej firmie(jest ona na takim wzgórzu ale nie da się nie zauważyć) stoi pokaźna kolekcja działek i kilu czołgów. Dokładnie tak. Byłem tam nie dawno i oto kilka fotek z jego kolekcji: Kolekcja należy do Mariana Laskowskiego, organizatora zlotu pojazdów militarnych w Darłowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 A ulicy. Karkonowskiej we Wroclawiu Stoja cztery sztuki T34/? przy wejsciu na cmentarz wojskowy. A no i jeszcze jakies Rosyjskie armaty tez przy wejsciu na cmentarz Sowiecki w Swidnicy przy drodze na osiedle zawiszow. Jest jeszcze filja Swidnickiego muzeum broni i militarjow w witoszowie dolnym kolo swidnicy( troche drugo wojennych armat i wspulcczesny sprzet made in USSR) Dla samolociarzy tez cos jest a mianowicie. Trzeci prototyp irydy, Mig 21, i cos jeszcze ale nie widzialem dokladnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Wrocław - cmantarz żołnierzy radzieckich, stoją tam dwa T-34/85. Z drugiej strony cmentarza są jakies armaty, niestety nie znam się na pancerce więc nie powiem jakie. foto znalezione w necie: Tam napewno sa Cztery T 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 W Lęborku dwa czołgi IS-2 jeden na pomniku w miescie drugi na pomniku i jednostce 1 Batalion Zmechaniowany "Niebieskie Berety" tak jak kolega Sokół ze Słupska pisał jeden z z czołgów IS-2 miał trafić do muzeum do Żagania miał iść ten na pomniku z miasta a potem ten z jednostki ale co sie okazało, to zostaja dwa na swoich miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 W Lublinie na terenie jednostki wojskowej przy ul. Męczenników Majdanka jest T-35/85. A drugi stoi w miejscowości Sawin koło Chełma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 W Świdniku na rondzie koło "Domu Rzemiosła" stoi SM-1 remontowany 1,5 roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 No to i ja coś dodam . W Kościanie (miasteczko niedaleko poznania ) na cmentarzu stoją dwie armaty p.panc Zis-2 z różnymi wariantami osłony pancernej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 T-34/85 Białogon obok Kielc. Lokalizacja: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=kielce&sll=37.0625,-95.677068&sspn=39.507908,67.851563&ie=UTF8&ll=50.852386,20.562184&spn=0.001927,0.004141&t=h&z=18&iwloc=A Niech moderator jakoś skróci ten link co by nie rozwalał strony. Czołg stoi sobie obok drogi "Na Ługach", około 2 metrów za ogrodzeniem na placu obok magazynów. Kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam, czy ktoś dysponuje zdjęciami ISU-122S z Malborka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 a mam pytanie dość głupie ale jak odtworzyć tak właz do t34 bo staoj sobie taki i chał bym zajrzeć do środka ale nie wie jak to otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Zapewne jest przyspawany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarobak Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Witam. To jeszcze ja dorzucę dwie sztuki. Kunowice koło Słubic T-34/85. Kiedyś stało tam działo SU-85 notabene ubite w Kunowicach w 1945roku. Aktualnie w muzeum w Drzonowie. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SU-85.jpg Stare Łysogórki (Siekierki?) nad Odrą. IS-2 obok cmentarza polskich żołnierzy i muzeum. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Js2-1g.jpg&filetimestamp=20050419001502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 To ja wam pokażę czołg z Wejherowa. Kiedyś się zatrzymałem jak jechałem nad morze i mam parę fotek, już daję. Niestety już go tam nie ma. Został przeniesiony i stoi teraz przy ul. Strzeleckiej. A był takim dobrym kierunkowskazem. W Wejherowie na terenie autohandlu stoi SU-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Ostrów wielkopolski Pleszew Pleszew 2 Pleszew 3 Powidz { dzis już pomnik w czasie mojej służby latający:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 W Nowej Hucie (Kraków) na os. Górali stoi IS-2.Poza tym na podkrakowskich Bielanach stoi Jak-23.W Groniku (niedaleko Zakopanego) stoi też Jak-23,kiedyś stała Iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 W Suchatówce stoi Iskra przed stacją benzynową zaraz przy głównej drodze. Ma naklejkę WOŚP więc chyba była licytowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 W Suchatówce stoi Iskra przed stacją benzynową zaraz przy głównej drodze. Ma naklejkę WOŚP więc chyba była licytowana... może ta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Lista T-34 na pomnikach , inne miejscowości już były podane Zamość Baligród Białystok Braniewo Budowo- koło Złocieńca Dukla Dębica Dubienka Drzonowo Elbląg Grudziądz Garwolin Dorochusk Grajewo Bondyrz Mniszew Międzyrzecz Wiśniew Gubin Hrubieszów Jelenia Góra- skansen Koszalin Kunowice Kutno Legionowo Legnica Lębork Lipce Reymontowskie Łukowo- las Jata Mława Neple n.Bugiem Niewodzica Pleszewo k.LOK-u Ośno Lubuskie Pniewo Różan Sławno Słupsk Sochaczew Studzianki Ścinawa Wołomin Września Zdbice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi