ireneusz Napisano 13 Lutego 2020 Share Napisano 13 Lutego 2020 Witam ,szukam zdjęć ,planów do Stacji kontrolno-pomiarowej KIPS 2W8E (2K12 Kub) na podwoziu ZiŁ-131 z lat 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Zdjęcie poglądowe o co mi chodzi(bardzo zła jakość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Taka pozycja jest, może byłaby pomocna: Przewodnik i karty technologiczne obsługiwania technicznego nr 1 (OT-1) i nr 2 (OT-2) stacji kontrolnopomiarowej KIPS 2W8E / Ministerstwo Obrony Narodowej. Szefostwo Służby Uzbrojenia i Elektroniki.Warszawa : MON, 1981. - 22 s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Gdzie mogę takie cudo dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) Tak na szybko conieco od południowych sąsiadów: http://www.valka.cz/SOV-2V8-kontrolni-stanice-k-2K12-Kub-t91463 jeszcze takie coś wygrzebałem, ale nie jestem pewny czy to ta wersja: http://spec.drom.ru/orenburg/truck/box/kung-na-shassi-zil-131-63851766.html może się przyda Edytowane 16 Lutego 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 Dzięki M.A.V. przyda się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) Jak chciałbyś zrobić konkretnie tego "Polaka" to będzie to trochę trudne,bo jedyne co z tego zdjęcia można wywnioskować to to że pojazd należy do 18 Łużyckiego Pułku Artylerii Przeciwlotniczej z Jeleniej Góry. Poszukałem trochę w internetach i znalazłem podobny pojazd tylko z 11 Bolesławickiego Pułku Przeciwlotniczego z 11 Dywizji Pancernej o n-rze rejestracyjnym 4791 o taki: http://pojazdy.armybazar.eu/pl/samochody/zil-131-idealny-maly-przebieg-id6566/ Pozdr. A. Edytowane 16 Lutego 2020 przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 Konkretnie to chciałbym zrobić z 69 Pułku Artylerii Przeciwlotniczej z Leszna gdzie służyłem na tym, sprzęcie w 81-83.Ale takie czasy były że żadnej fotki nie mam z tego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Jeżeli pamiętasz nr rejestracyjny tego ZiŁ-a , to nic prostszego jak go zrobić ,zasady malowania pojazdów były ogóle, wystarczyłoby tylko zrobić numery rejestracyjne z kalek generycznych i gotowe. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemark57 Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Witam , stacja pomiarowa nie wchodziła bezpośrednio w skład baterii plot kub , była to kabina odbioru współrzędnych KOW systemy kierowania zautomatyzowanego K-1 i bezpośrednio była podłączana do stacji SURN kabinę do KOW robi PanzerShop z Czech ale sobie drogo życzą i dodatkowo opłata wysyłki prawie w cenie konwersji, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeS Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 W dniu 16.02.2020 o 15:30, ireneusz napisał: Konkretnie to chciałbym zrobić z 69 Pułku Artylerii Przeciwlotniczej z Leszna gdzie służyłem na tym, sprzęcie w 81-83.Ale takie czasy były że żadnej fotki nie mam z tego okresu Też służyłem na takim sprzęcie w Lesznie w latach 82-84. Musielismy się poznać Jakbys chciał to pisz maila: deeslubin@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi