eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 No i stało się Model gotowy. Trochę problemów przy budowie było ale wynikały bardziej z braku doświadczenia przy budowie czołgów i kiepskawej instrukcji Dragona (ostrzegaliście ) Nie będę punktował samego siebie i wskazywał co poszło nie tak ale wprawne oko szybko wychwyci. Najważniejsze, że następny czołg będzie lepszy od tego. Jedyne o co proszę to o łagodny wymiar kary bo to mój dziewiczy czołg Na plus zestawu przemawia przede wszystkim genialne spasowanie i super detal. A teraz bez zbędnego gadania... Zdjęcia P.S. Wieża jest nałożona na "luźno", antena jest ruchoma (na niektórych zdjęciach nawet wyciągnięta) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Ładny, czym brudzone podwozie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) 26 minut temu, zipster napisał: czym brudzone podwozie? Oj... Trochę tego było... nakupiłem laicko różności i próbowałem jak się zachowują na modelu. Teksturę uzyskał nakładając Yhick Mud od Vallejo. Jak było trzeba to rozcieńczałem sobie miksturę z wodą, żeby "napaciać" trochę rzadszego blota. Jak to przeschło to zapuszczałem całość washami od AK - Dark Mud i Dust Effect. Na koła nakladalem najpierw rozcieńczony specyfik od Vallejo z dodatkiem pigmentu Farm Dark Earth od Mig a później dołożyłem gdzieniegdzie pigmentu Eurpean Earth od AK. Jak już byłem w miarę zadowolony to zamieszkałem Dust Effect z małą ilością ciemnego pigmentu i popryskałem wszystko, żeby uzyskać efekt zachlapań. Podejrzewam, że są prostsze metody a sam Thick Mud można łatwo odtworzyć dorzucając trocin, pigmentu i odrobiny ziemi z ogródka do roztworu wikolu z wodą (przynajmniej to mi zostało z produktu Vallejo jak dorzuciłem go do wody). Edytowane 27 Lutego 2020 przez eLCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 O widzisz, tez nakupilem do brudzenia tych specyfikow od Vallejo (splash european/russian/light mud i odpowiedni tez thick mud'ow). Fajnie zobaczyc efekt po ich zaaplikowaniu. Tak czy siak gratki pierwszego czolgu i startuj z nastepnym niemce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 Na razie polatam trochę nad Koreą Nie zmienia to faktu, że mam zamiar w tym roku skleić przynajmniej Pz III (muszę dorwać wersję E bo to ostatnia, która brała udział w kampanii wrześniowej i pierwsza z docelowym systemem zawieszenia) i na pewno w obroty pójdzie Sdkfz 222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 21 minut temu, zipster napisał: Fajnie zobaczyc efekt po ich zaaplikowaniu. Efekt efektem ale ile zabawy, frajdy i satysfakcji daje sam proces brudzenia Myślami wracasz wtedy do wczesnego dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Ładny czołg wyszedł i to nie tylko dla tego, że pierwszy. Małe ale (bo to stały punkt programu ) do tego, że grube błoto osiadło na błotnikach a poniżej spód wanny z przodu i z tyłu wyraźnie czystsze. Dobry start, to i z poziomem musisz przy następnym co najmniej dorównać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi