eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 No i stało się Model gotowy. Trochę problemów przy budowie było ale wynikały bardziej z braku doświadczenia przy budowie czołgów i kiepskawej instrukcji Dragona (ostrzegaliście ) Nie będę punktował samego siebie i wskazywał co poszło nie tak ale wprawne oko szybko wychwyci. Najważniejsze, że następny czołg będzie lepszy od tego. Jedyne o co proszę to o łagodny wymiar kary bo to mój dziewiczy czołg Na plus zestawu przemawia przede wszystkim genialne spasowanie i super detal. A teraz bez zbędnego gadania... Zdjęcia P.S. Wieża jest nałożona na "luźno", antena jest ruchoma (na niektórych zdjęciach nawet wyciągnięta) 4 Cytuj
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) 26 minut temu, zipster napisał: czym brudzone podwozie? Oj... Trochę tego było... nakupiłem laicko różności i próbowałem jak się zachowują na modelu. Teksturę uzyskał nakładając Yhick Mud od Vallejo. Jak było trzeba to rozcieńczałem sobie miksturę z wodą, żeby "napaciać" trochę rzadszego blota. Jak to przeschło to zapuszczałem całość washami od AK - Dark Mud i Dust Effect. Na koła nakladalem najpierw rozcieńczony specyfik od Vallejo z dodatkiem pigmentu Farm Dark Earth od Mig a później dołożyłem gdzieniegdzie pigmentu Eurpean Earth od AK. Jak już byłem w miarę zadowolony to zamieszkałem Dust Effect z małą ilością ciemnego pigmentu i popryskałem wszystko, żeby uzyskać efekt zachlapań. Podejrzewam, że są prostsze metody a sam Thick Mud można łatwo odtworzyć dorzucając trocin, pigmentu i odrobiny ziemi z ogródka do roztworu wikolu z wodą (przynajmniej to mi zostało z produktu Vallejo jak dorzuciłem go do wody). Edytowane 27 Lutego 2020 przez eLCe Cytuj
zipster Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 O widzisz, tez nakupilem do brudzenia tych specyfikow od Vallejo (splash european/russian/light mud i odpowiedni tez thick mud'ow). Fajnie zobaczyc efekt po ich zaaplikowaniu. Tak czy siak gratki pierwszego czolgu i startuj z nastepnym niemce 1 Cytuj
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Napisano 27 Lutego 2020 Na razie polatam trochę nad Koreą Nie zmienia to faktu, że mam zamiar w tym roku skleić przynajmniej Pz III (muszę dorwać wersję E bo to ostatnia, która brała udział w kampanii wrześniowej i pierwsza z docelowym systemem zawieszenia) i na pewno w obroty pójdzie Sdkfz 222 Cytuj
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Autor Napisano 27 Lutego 2020 21 minut temu, zipster napisał: Fajnie zobaczyc efekt po ich zaaplikowaniu. Efekt efektem ale ile zabawy, frajdy i satysfakcji daje sam proces brudzenia Myślami wracasz wtedy do wczesnego dzieciństwa Cytuj
TAW Napisano 27 Lutego 2020 Napisano 27 Lutego 2020 Ładny czołg wyszedł i to nie tylko dla tego, że pierwszy. Małe ale (bo to stały punkt programu ) do tego, że grube błoto osiadło na błotnikach a poniżej spód wanny z przodu i z tyłu wyraźnie czystsze. Dobry start, to i z poziomem musisz przy następnym co najmniej dorównać 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi