Avi Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Panowie, robię modele jakiś czas ale szczerze podziwiam Waszą wiedze nt przepaków, ja potrafię to poznać tylko jeśli sam robiłem dany model ileś lat temu jak np teraz kupiony z sentymentu Swordfish (stary Matchbox)lub widzę jakiegoś innego starego matchboxa.... Zdradźcie wasze sekrety please! Hahahaha, jakie sekrety ? Tu nie ma żadnych sekretów Po prostu jak ktoś ponad 30 lat robi modele to siłą rzeczy musi znać pewne modele. Tak jest z większością z nas - modelarzami ciut (na szczęście tylko ciut ) starszej daty. Nie wiem jak inni, ale ja dodatkowo, od jakiegoś czasu zacząłem kolekcjonować stare zestawy - takie z lat 50-tych, 60-tych i 70-tych . pozdrówko Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Tak jak powiedział Avi trzeba w tym troszkę siedzieć,a dodatkowo stale być na bieżąco jeśli chodzi o premiery. Czasem może przejść koło nosa bardzo ciekawy model,więc lepiej trzymać zawsze rękę na pulsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tepe31 Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja osobiście kleję samoloty od ok 15 lat ale takiej wiedzy nie posiadam.... No i właśnie siedzicie i wyszukujecie nowych premier itd? skąd wiecie czego to będzi e przepak jeśli się to jeszcze nie ukazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Od zaprzyjaźnionego sprzedawcy sklepu modelarskiego i z internetu ;) Poza tym trzeba kojarzyć ze soba firmy np. jeśli Revell przepakowuje od jakiegoś czasu modele Hasegawy, Monogramu etc... to przeglądając "nowe" modele Revell'a można skojarzyć czy model tego właśnie samolotu robiła wcześniej np. Hasegawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Mam zrobiona liste przepakow 1:72 (na razie samoloty) w formie tabeli, w formacie xls. Chetnie bym ja opublikowal do ogolnego uzupelniania, tak by mozna bylo ja wspolnie redagowac. Ale nie wiem jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 niezły pomysł erkamo!!! Ale najlepiej tak,żeby można ja było uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tepe31 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Super!!! chetnie bym poczytał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi